Aktualno

Predstavljamo nominirance za priznanje "Naj prostovoljec/-ka Občine Šentjur 2010"

Predstavljamo nominirance v treh starostnih kategorijah za priznanje Naj prostovoljec/-ka Občine Šentjur 2010 ter prostovoljce predlagane za skupinsko pohvalo. Prireditev, ki jo skupaj z Občino Šentjur organizira Mladinski center Šentjur, bo potekala v petek, 8. aprila, ob 19:30 v Kulturnem domu Šentjur.

 

V starostni kategoriji do vključno 18 let so za občinsko priznanje nominirani:
 

Anja Andrenšek deluje kot prostovoljka tako pri tabornikih kot tudi pri Mladinskem centru Šentjur, ki jo je predlagal za občinsko priznanje. Anjo odlikujejo vodstvene sposobnosti, marljivost, komunikativnost in ustvarjalnost. V letu 2010 je pomagala pri realizaciji številnih mladinskih projektov, animirala vrstnike in vodila skupine tabornikov. Številni se je bodo spomnili kot lik sonce iz Pravljične dežele, ki sta jo v decembru lani organizirala Mladinski center Šentjur in Študentski klub mladih Šentjur.
  Simona Ocvirka je predlagalo Društvo tabornikov Rod Divjega petelina Šentjur. Simon je angažiran za delo z mladimi, prizadeva si za razvoj članov in organizacije. S svojo skupino tabornikov se tedensko srečuje, lani je prevzel tudi funkcijo načelnika roda ter vse obveznosti, ki sovpadajo s tem položajem. Lani je tudi sodeloval pri Jurjevanju in številnih taborih.
  Karin Pušnik, sicer dijakinja I. Gimnazije Celje, je s svojim prostovoljnim delom v letu 2010 veliko pripomogla pri izvajanju mladinskih aktivnosti v Mladinskem centru Šentjur, ki jo je tudi predlagal. Sodelovala je pri organizaciji Pravljične dežele, motivirala vrstnike, sodelovala je tudi pri organizaciji plesnih delavnic Men' se pleše.


  Nuša Verdev svoje talente pridno uporablja pri številnih aktivnostih v več društvih. Kot prostovoljka je lani sodelovala v Vokalni skupini Kresnice, pomagala je pri aktivnostih Mladinskega centra Šentjur, še posebej aktivna je v Planinskem društvu Slivnica pri Celju. Kjer je tudi mladinska voditeljica in mentorica. „Nuša je odgovorno in pridno dekle in v društvu smo ponosni, da je med nami in da tako dobro združuje mladost in delo,“ so zapisali predlagatelji - Planinsko društvo Slivnica pri Celju.

Osnovni šoli Franja Malgaja in Hruševec Šentjur, sta za pohvalo predlagali skupino osnovnošolcev, ki sodelujejo v krožku prostovoljstva „Mladi, ki jim je mar“, ki ga v sodelovanju z šolama izvaja Mladinski center Šentjur. Sara Arzenšek, Karmen Cverle, Jure Ledinšek, Monika Lukič, Ingrid Korez, Lucija Novak, Jure Peček, Aljoša Pertinač, Oleksandra Tahanska in Ana Vengust, učenci OŠ Hruševec Šentjur in Tina Kamenik, Andraž Kukovičič, Tea Menih, Mihael Ocvirk, Nejc Ogrizek, Julija Pušnik, Barbara Rezar in Ana Videc, učenci OŠ Franja Malgaja so predlagani za pohvale za njihov trud in sodelovanje na Pravljični deželi ter za pravi prostovoljski duh, ki ga širijo med vrstniki.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije z vaj za prireditev Prostovoljec/-ka Občine Šentjur 2010. Na prireditvi bo nastopilo 30 mladih, igralcev in plesalk. Medtem, ko bo tako in drugače pomagalo še 15 mladih, skupaj več kot 40 mladih prostovoljcev, ki že več kot en mesec pili in brusi vse potrebno za 8. april.

 

 

V starostni kategoriji od 19. do vključno 30. leta sta nominirani:

 

Tjaša Bosio, študentka strojništva, je v letu 2010 pomagala pri izvajanju projektov Mladinskega centra Šentjur. Brez njenega vložka marsikatera aktivnost ne bi bila izpeljana tako dobro, saj je tudi dober motivator mladih. Za priznanje jo je predlagal Mladinski center Šentjur.
Nina Gajšek večji del svojega prostega časa namenja raziskovanju ljudskega izročila. Že deset let vsebino svojih raziskovanj, tj. ljudskih pesmi, kulinarike, načina življenja in dela, prenaša na mlajši rod. Tako je v letu 2010 prostovoljno vodila krožek na Osnovni šoli Slivnica in bila mentorica v mladinski skupini. Ravno zaradi njenega posvečanja ljudskemu izročilu in prenosu slednjega na mlade, so jo za priznanje predlagali pri Zavodu Etno-Eko.

 

 

V starostni kategoriji nad 30. letom so nominirani:

 

Mirana Javornika so za občinsko priznanje predlagali v Prostovoljnem gasilskem društvu Dolga Gora. Saj je eden najaktivnejših članov društva, ki skrbi za delo z mladimi, se z njimi druži in jim je vedno pripravljen prisluhniti in pomagati. Ker je odprt za novosti in ideje mladih, ga imajo otroci in mladi radi, in kot so zapisali v društvu, velja za neprecenljivega člana skupnosti.
Stanka Kodrnja je v letu 2010 svoj prosti čas  posvečala mladim. Sedaj že nekdanja predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur, je organizirala projekte, ki so množično vključevali otroke in mladino. K delu je pritegnila in motivirala več članov ter sodelovala s številnimi organizacijami in društvi v občini. Za priznanje so jo predlagali v Društvu prijateljev mladine Šentjur, kjer so povedali, da je s svojim delom in nesebično pomočjo odprla mnogo vrat in v težkih časih uspešno izvedla številne projekte za mlade.
Lea Petek že od svoje mladosti deluje kot prostovoljka. Za priznanje jo je predlagalo Območno združenje Rdečega križa Šentjur. Kot prostovoljka te organizacije, je med mladimi širila pomen te organizacije, zanje organizirala več projektov ter jih seznanjala z ostalimi aktivnostmi združenja.

 

Nominirane prostovoljce, ki bodo prejeli priznanje za „Naj prostovoljca/-ko Občine Šentjur 2010“ bodo nagradili:
Miran Ojsteršek – Gostišče Miran
Akvonij
Wellness center Aspara
Thermana Laško v sodelovanju z viaSlovenia.com

 

Medijski pokrovitelj Prostovoljca/-ke Občine Šentjur 2010 je:

Časopis Šentjurčan

 

 


 
 

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.

 

 

Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno V soboto od 10 - 14 ure igramo družabne igre na Ipavčevem vrtu v Zgornjem trgu

Pridi na Šentjurjevo igrati družabne namizne igre

Pridi to soboto 20. 4. 2024 od 10.00 do 14.00 v Zgornji trg, Šentjur, ...

Mladinski inkubator Delavnica v ponedeljek 22. in sredo 24. aprila.

Politični ABC - Izobraževalna delavnica za mlade

Zavod APGA v okviru projekta D.R.E.A.M LAND- “Razvijanje poti ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A