Aktualno

Delavnica sočutne komunikacije

V soboto, 25. 2. 2023, smo na Mladinskem centru Šentjur v Aktivatorju organizirali delavnico sočutne, nenasilne komunikacije, ki jo je vodila Sonja Čeh. Na delavnici smo z dijaki in študentje spoznali osnove sočutne komunikacije (Nonviolent communication), katere utemeljitelj je Marshall B. Rosenberh.

 

Pogovarjali smo se o objektivnem opazovanju, verbalizaciji svojih občutkov in iz katerih potreb le ti izvirajo. Izvajalka delavnica nas je najprej seznanila z osnovami in nato, na podlagi vsakdanjih primerov, seznanila s sočutno komunikacijo. Delavnico smo mladi zaključili z odločitvijo, da bomo poskušali komunicirati kot žirafa, pogledati na situacijo širše, šakala v sebi pa bomo poskusili utišati.

 

Spodaj delimo povratno informacijo in vtise iz delavnice izvajalke:

»Navdušena sem nad sodelovanjem udeležencev delavnice. Ponovno se je izkazalo, da mladi zelo hitro razumejo bistvene korake nenasilne komunikacije in so željni osvajanja tovrstnih znanj. S preoblikovanja stavkov, ki ne izražajo obsojanja, ukazovanja ter izgovorov, sebe okrepijo v smeri aktivnega iskanja rešitev. To pa je tudi ena ključnih želja, poleg prijetnejših odnosov, razumevanja, spoštovanja, sodelovanja, …, ki je bila izražena že ob pričetku našega srečanja. Prenašanjem znanja med mlade mi vliva optimizem za učinkovitejše soočanje z izzivi v domačem kot tudi poslovnem okolju. Krepitev tovrstnih veščin pripomore k večji povezanosti pri medsebojnem sodelovanju in spoštovanju med generacijami, česar se udeleženci vsekakor zavedajo.« Sonja Čeh

 

Poglej si še:

Ostale fotke iz delavnice.

 

Več informacij:

Mladinski center Šentjur
03 747 18 01 ali mladi@ra-kozjansko.si

Nazaj
Delavnica sočutne komunikacije

Delavnica sočutne komunikacije

Šakal ali žirafa?

Šakal ali žirafa?

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator

ASEF Razpis: študentsko delo na mednarodnih projektih

Se želiš soočiti z novimi izzivi v mednarodnem okolju obkrožen z ...

Aktualno Mladi se učijo izdelave venčkov za okrasitev Šentjurja

Mladi izdelovali adventne venčke za okrasitev Šentjurja

Mladinski center Šentjur se je v četrtek 23.11.2023 odzval povabilu ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A