Aktualno

Ni moči brez nadzora - predavanje o anarhizmu

V soboto, 13. marca, je potekalo interaktivno predavanje o anarhizmu, kjer so mladi odprto debatirali o filozofiji anarhizma. Udeležba je bila tako številčna, da je zmanjkalo sedežev v prostorih mladinskega inkubatorja.

 

Izraz anarhija se pogosto zmotno uporablja za oznako političnega nereda, anarhista pa kot zločinca ali vrste terorista. Skozi zgodovino se je ustvarilo več smeri anarhističnih političnih mišljenj, vsem pa je skupno načelo ne-hierarhičnost (odsotnost družbene hierarhije). Iz različne literature je prebrati, da anarhisti niso proti organizacijam samim, ampak proti njihovemu omejevanju.

 

Tematiko je vrstnikom predstavil študent 2. letnika Medijske produkcije, David Novak iz Šentjurja, ki v prostem času rad bere in kritično razmišlja. Glede na odziv mladih bodo v prihodnosti sledile debate o družbi in sistemu v katerem živimo.

 

Oglejte si fotogalerijo.

Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijave na razpis Šentjur mene maš 19. 6. ob 17. uri

Razpis za počitniško delo »Šentjur, mene maš« 2024

Razpisuje se počitniško delo za dijake in študente iz Občine Šentjur. ...

Mladinski inkubator Izmenjava o spodbujanju prehoda v ekološko in vključujočo družbo s krepitvijo pristnih načinov odnosa do sebe, svoje socialne mreže in narave.

Se želiš udeležiti mladinska izmenjava EARTH?

Društvo Metta vabi na 7-dnevno mladinsko izmenjavo EARTH – Exploring ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A