Aktualno

Osnovnošolci poznajo našo občino!

S projektom "Tvoje dejanje šteje" želimo mladim približati pomen in načela demokracije.

 

Osnovnošolci so na kvizu „Ali poznaš svojo občino?“ dokazali, da zelo dobro poznajo našo občino, delovanje občinske uprave in upravne enote. Na kvizu, ki je potekal v četrtek, 16. junija, je vsako osnovno šolo predstavljalo 5 učencev, takšnih, ki so pokazali zanimanje in poznavanje teme.

 

 

Šest ekip je tekmovalo in odgovarjalo na vprašanja različnih zahtevnosti. Na marsikatero vprašanje tudi gledalci niso vedeli pravega odgovora. Zato je toliko pomembneje, da mladim približamo temo, s katero se dnevno srečujemo v življenju, a je ne poznamo dovolj dobro.

 

1. mesto je osvojila ekipa iz OŠ Franja Malgaja Šentjur.
2. mesto si delita ekipi iz OŠ Hruševec Šentjur in OŠ Blaža Kocena Ponikva.
3. mesto je osvojila ekipa OŠ Planina.
4. mesto si delita ekipi OŠ Dramlje in OŠ Slivnica pri Celju.

 

Da je kviz potekal nemoteno so poskrbeli člani strokovne komisije. Komisijo so sestavljali  Martina Ljubej in Judita Methans Šarlah iz Občine Šentjur, Anita Koleša iz JSKD, Dora Košak iz Razvojne agencije Kozjansko, Robert Mladen Brežan iz Upravne enote Šentjur pri Celju in Mojca Stropnik iz Mladinskega centra Šentjur.

 

 

Maja in junija je ekipa mladinskega centra učencem na vseh osnovnih šolah z interaktivnimi predavanji predstavljala kako je nastala naša občina, katere so njene naloge, kako je organizirana občinska uprava, kakšna je razlika med upravno enoto in občinsko upravo, kaj je to volilna pravica. Pozabili niso niti na zgodovino krajev in razvoja občine. Pogovarjali so se tudi o gospodarstvu in kmetijstvu, kulturi, kot tudi o kulturni in naravni dediščini. Pozabili niso  niti na znane osebnosti, ki so s svojim delom in prispevkom družbi, naše kraje postavili ob bok pomembnim mestom v Sloveniji.

 

 

»Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.«

 

Nazaj
30 tekmovalcev je v svoji pisarni sprejel tudi župan, mag. Marko Diaci.

30 tekmovalcev je v svoji pisarni sprejel tudi župan, mag. Marko Diaci.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A