Aktualno

Drugi turnir Šentjurski vitezi z nekaj novostmi

6. 6. 2023 se je v podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici odvil turnir Šentjurski vitezi. Turnir je tradicionalni zaključek projekta Spoznaj svojo občino, na katerem se je šest osnovnih šol pomerilo v poznavanju občine Šentjur. Osemnajst osmošolcev se je preizkusilo v strateški igri Šentjurski vitezi, ki je že drugo leto nadomestila tradicionalni kviz, Od občana do župana. Igra je plod domišljije in dela Vida Slane.


Dogodek smo otvorili s Šentjursko himno - Domovini, ki jo je zapela zasedba učencev iz OŠ Slivnica pri Celju, pod mentorstvom učiteljice Anje Brečko. Učitelji mentorji so svojim skupinam žrebali začetno pozicijo in barvo ekipe. Tekmovalci so se dve uri borili z nasprotniki, taktizirali, gradili gradove in naselja, kupovali vojake, preračunavali finance, odgovarjali na vprašanja o občini in osvajali ozemlja. Letošnja novost, ki je prinesla v igro precej pretresov, je bilo sodelovanje mentorjev, ki so z metom kocke, vsak krog spreminjali usodo tekmovalcev in v igro poslali različne tegobe (kmečki upor, kuga, nezadovoljstvo vojakov) ali pa dodatne zlatnike.

 

Oblikovala so se številna zavezništva, na koncu pa so se najbolje odrezali učenci iz OŠ Dramlje, ki so s seboj odnesli še eno novost letošnjega turnirja, prenosni pokal Šentjurski vitezi. Ob koncu je tekmovalce pozdravil župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, ki je izrazil navdušenje nad dogodkom in znanjem mladih tekmovalcev ter jim podelil priznanja in nagrade.

Mladinski center Šentjur se zahvaljuje vsem učiteljem mentorjem za sodelovanje in tekmovalcem za aktivno kreiranje dogodka.

 

Več fotografij je na voljo v fotogaleriji: https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/drugi-turnir-sentjurski-vitezi-2023/

Nazaj
Najbolje so se odrezali mladi iz OŠ Dramje

Najbolje so se odrezali mladi iz OŠ Dramje

Šentjurska himna Domovini v izvedbi OŠ Slivnica

Šentjurska himna Domovini v izvedbi OŠ Slivnica

Razlaga igre Šentjurski vitezi

Razlaga igre Šentjurski vitezi

Tekmovalci so se borili z nasprotniki

Tekmovalci so se borili z nasprotniki

Skupinska slika

Skupinska slika

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Se želiš naučiti kako ustvariti svojo spletno serijo?

Ustvari spletno serijo

Socialna akademija vabi na 20-urno usposabljanje za mlade, kjer se bo ...

Mladinski inkubator Prijavi se na brezplačen spletni kadrovski tečaj

Postani del nove generacije nadobudnih hr-ovcev

Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A