Iščeš zaposlitev? Pridruži se projektu Ključ!

Prijave zbiramo do vključno 28. januarja oziroma do zapolnitve prostih mest!


Ključ je namenjen mladim, starim med 18 in 29 let, ki iščete zaposlitev ali pa se še šolate in se želite že zdaj pripraviti za takrat, ko bo šlo zares. Program je raznovrsten in usmerjen tako, da pridobite čim več uporabnih informacij, nasvetov, novih znanj in izkušenj.

Osebnostno vas bo okrepil in motiviral za uresničevanje karierno pomembnih odločitev. Omogoča vam, da pridobite nove veščine (samozavestna predstavitev delodajalcu, odkritje lastnega potenciala, potrditev lastnih kvalitet …), s katerimi lahko samozavestno nastopite na trgu dela, kot tudi v drugih vsakdanjih situacijah in odnosih.

  Prijave sprejemamo do vključno 28. januarja oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijaviš se tako, da izpolniš


Prvo srečanje bo v torek, 30. januarja 2018, ob 9.00 uri v Aktivatorju na ulici Dušana Kvedra 23 v Šentjurju.  
 

 Kaj te čaka? 

 


Aktivnosti, ki jih pripravljamo za skupino mladih iskalcev zaposlitve:

 • Tedenska srečanja usmerjena v izboljševanje osebnih kompetenc za samozavestnejši nastop na trgu dela in v drugih vsakdanjih situacijah ter odnosih.
   
 • Prijetna team building druženja preko katerih se bomo povezali, sprostili, nasmejali in se "spoprijateljili" z veščinami dela v timu.
   
 • Druženje s kadrovikom, ki bo opozoril, kako ne očarati delodajalca, kako usmeriti pozornost nase in narediti (pisno in ustno) predstavitev, ki bo delodajalcu všečna.
   
 • Srečanja z odličnimi ljudmi, ki svoje poklicno življenje posvečajo osebnostni in poklicni rasti tistih, ki si želijo okrepitev osebnih odlik, sprememb in iščejo nove možnosti. Z njihovo pomočjo bomo lahko preskočili ali umaknili marsikateri izziv, ki nam trenutno predstavlja izziv za dosego želenega.
   
 • Po želji druženje s podjetniki (spoznavanje uspešnih in vztrajnih ljudi z vizijo ali preprosto z željo po uspehu in uresničenju samega sebe). 
   
 • Brezplačen 20-urni obnovitveni tečaj nemškega jezika (tematsko prilagojen potrebam udeležencev).
   
 • Možnost pridobivanja drugih specifičnih znanj, za katere bo izražen interes s strani udeležencev.
   

 

 Kaj boš pridobil/a? 

 


Postavil/a si boš jasne cilje in vedel/a, kam želiš priti dolgoročno.

Veščine, da se ustvarjalno soočiš z izzivi in deluješ izven ustaljenih (neuspešnih) okvirjev delovanja ter dosežeš želen odziv.

Podporo in veščine, da sprejmeš nove osebne in karierne priložnosti.

Samozavestnejši nastop in pristop pri iskanju zaposlitve. Lahkotneje boš odgovarjal/a na vprašanja potencialnega delodajalca ter brez zadrege predstavil/a sebe in svoje vrline.

Dobil/a boš nasvete kadrovika, ki pozna trg dela. Ozavestil/a boš najpogostejše napake, ki jih mladi počno pri svojem nastopu na trgu dela ter spoznal/a zahteve in pričakovanja delodajalcev.

Izboljšal/a boš svoj CV in v prijavah za delovno mesto spretno odgovarjal/a na potrebe in razpis delodajalca.

Ustvaril/a si boš socialno mrežo, ki ti morebiti odpre vrata do zaposlitve ali ponudi drugo priložnost. 

 

  Prijave sprejemamo do vključno 28. januarja 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijaviš se tako, da izpolniš .
 


 
Vabimo te v odlično družbo, kjer boš morebiti našel/la nove priložnosti, možnosti, poti, delo, prijatelje … sebe.
 

 Program podrobneje: 

Redna srečanja bodo potekala ob torkih dopoldan, gostje predavatelji pa bodo z nami načeloma ob četrtkih, od januarja do aprila 2018.

Prvo srečanje bo že v torek, 30. januarja 2018, ob 9.00 uri v Aktivatorju na ulici Dušana Kvedra 23 v Šentjurju.

Februar 

 
Sreda, 7. februarja: Teambuilding namenjen zabavi, sprostitvi in povezovanju udeležencev
 

Preizkus sobe pobega, igre, v kateri se boste skupaj s timom podali na posebno avanturo. Preko vrste ugank, logičnih povezav in skritih predmetov boste doživeli enkratno izkušnjo, se nasmejali, povezali in hkrati rarešili izziv, da lahko pobegnete iz sobe. 

 

 
Torek, 13. februarja: "Prepoznavanje svojih kvalitet, vrlin in priložnosti za razvoj lastnih potencialov"
 

Praktično naravnana delavnica, ki temelji na osnovi mednarodno priznanega orodja SDI - Strength Deployment Inventory. Namen delavnice je prepoznati svoje kvalitete, vrednote, vrline in priložnosti za razvoj lastnih potencialov. Omogoča izboljšanje učinkovitosti na področju motivacije, komunikacije, razvoja čustvene inteligence in upada konfliktnih situacij. Tovrstna znanja so izredno pomembna in dragocena za pozitivno samopodobo in zadovoljstvo v življenju. Pridobljeno znanje omogoča prepoznavanju vzorcev vedenja in delovanja pri sebi in drugih, kar je ključno za učinkovito vključevanje in delovanje v delovnih (poslovnih) okoljih.  

Izvajalka Sonja Čeh, NLP (nevrolingvistično programiranje) ter SDI trenerka (Strength Deployment Inventory), s petnajstletnimi izkušnjami v prodaji, sedemletnimi izkušnjami z vodenjem podjetja. Zadnja leta poklicnega udejstvovanja se posveča izključno izobraževanju odraslih predvsem na področjih komunikacije, osebnostnega razvoja in upravljanja konfliktnih situacij.

 

 
Četrtek, 22. februarja: "Vpliv osebnih motivov na odločitve, vedenje in delovanje"
 

Pri iskanju zaposlitve in pri aktivnostih s področja kariernega razvoja je koristno poznati kaj so naši talenti, v čem smo dobri, katere so naše zelo pomembne vrednote, kaj so naši že prisotni življenjski motivi in kaj so naše pomanjkljivosti. Če se trudimo na področjih, za katere imamo talent, lahko zablestimo, če se trudimo, da bi odpravljali svoje pomanjkljivosti lahko morda dosežemo le povprečje. Bistvo dolgoročnega osebnega zadovoljstva in uspešnosti je, da karierne priložnosti iščemo na področjih kjer smo že dobri in ne na področjih, ki so trenutno v trendu in "se splačajo". Na tej delavnici boste spoznali kaj so vaši osebni motivi in kako vplivajo na vašo motivacijo, počutje ter na vaše odločitve.

Izvajalec Marjan Račnik, podjetnik in trener nevrolingvističnega programiranja. Vodi različne treninge in učne delavnice. Od standardnih NLP treningov, treningov prodaje, komunikacije, javnega nastopanja, timskega dela (teambuilding programi) do treningov vodstvenih veščin, za katere se je še posebej specializiral.
 

 

 
Torek, 6. marca: Srečanje s kadrovikom
 

Pogovor s kadrovikom, ki bo predstavil razmere na trgu dela, zahteve in pričakovanja delodajalcev, pogoste napake, ki jih mladi počnejo v prijavah na delovno mesto in na razgovorih (kako spretno odgovarjati na delodajalčeva vprašanja) ter kako izboljšati svoj CV.

 

Marec

 
Četrtek, 15. marca: "Odpravljanje omejujočih vzorcev in prepričanj"
 

Omejujoči vzorci in prepričanja nas pogosto opozarjajo "nisi dovolj dober", "tega ne zmoreš", "nisi sposoben za", "ne zaslužiš si bi ti srečen", "drži se te smola", »ni več upanja zate«, tega si ne moreš privoščiti« ... in tako naprej.
Vsak od nas v določenih situacijah dvomi vase in v svoje sposobnosti. Vendar so omejujoča prepričanja tista, zaradi katerih dvomimo vase in nas dolgoročno ovirajo, da ne dosegamo ali ne delujemo tako kot si želimo. Odločajo o našem porazu ali zmagi. Vplivajo na to, kako izkoristimo priložnosti, kako premagujemo izzive ... Imajo izjemno moč in velik učinek na našo interakcijo in izid dogodkov. Jemljejo nam celo pogum, da bi poskusili nekaj, kar si sicer želimo. In pogosto edina stvar, ki stojijo med nami in našimi sanjami.
Na delavnici bodo udeleženci spoznali, kako prepričanja delujejo na naše delovanje. Ozavestili bodo lastna prepričanja, ki jih omejujejo pri doseganju želenega ter ovirajo, da ne morejo v polno izkoristiti lastnega potenciala in živeti svojih sanj. Naučili se bodo opustiti staro omejujoče prepričanje ter ustvariti in preizkusiti prepričanje, ki jih bo podpiralo pri doseganju želenega. 

Izvajalec Gregor Završnik, NLP Trener, NLP Coach in predavatelj s področja osebnostne rasti, komunikacije ter učenja učenja. Diplomiral je na Univerzi v Ljubljani in ima več kot 20 let izkušenj z izobraževanjem odraslih, ki si jih je nabiral v gospodarstvu. Tam se je naučil, kako podajati znanje skozi aktivnost, da si ga udeleženci zapomnijo, saj se učijo skozi izkušnje. Kot eden izmed redkih v Sloveniji se je učil pri obeh soustanoviteljih NLP-ja Johnu Grinderju kot tudi pri Richardu Bandlerju, pri katerem se je tudi izobrazil za NLP trenerja in pridobil znanja iz prve roke. Izobraževal se je tudi na področju hipnoze pri Stephenu Gilliganu in na NLP Mindsystems inštitutu v Munchnu, kjer je postal tudi NLP Learning Coach. Gregor je poleg izvajanja NLP tečajev tudi avtor več programov za osebnostno rast in komunikacijo tako v osebnem kot tudi poslovnem svetu.

 

 
V marcu: "Strah in trema"
 

Neprijetni telesni občutki kot so suha usta, potne roke, potenje, tresoč glas, prazna glava ... strah in trema, ki se pojavita, ko smo na razgovoru pri potencialnem delodajalcu ali pa v za nas pomembnih življenjskih situacijah, pa se zaradi njiju ne zmoremo primerno predstaviti ali izraziti kot bi želeli ter pokazati kaj znamo in zmoremo. Na delavnici bodo udeleženci spoznali tehnike za odpravo treme in strahu v različnih življenjskih situacijah, da bodo lahko v prihodnje samozavestno stali pred delodajalcem oz. se suvereno spopadli z izzivi in situacijami, kjer je potreben "nastop".

Izvajalec Gregor Završnik, NLP Trener, NLP Coach in predavatelj s področja osebnostne rasti, komunikacije ter učenja učenja. Diplomiral je na Univerzi v Ljubljani in ima več kot 20 let izkušenj z izobraževanjem odraslih, ki si jih je nabiral v gospodarstvu. Tam se je naučil, kako podajati znanje skozi aktivnost, da si ga udeleženci zapomnijo, saj se učijo skozi izkušnje. Kot eden izmed redkih v Sloveniji se je učil pri obeh soustanoviteljih NLP-ja Johnu Grinderju kot tudi pri Richardu Bandlerju, pri katerem se je tudi izobrazil za NLP trenerja in pridobil znanja iz prve roke. Izobraževal se je tudi na področju hipnoze pri Stephenu Gilliganu in na NLP Mindsystems inštitutu v Munchnu, kjer je postal tudi NLP Learning Coach. Gregor je poleg izvajanja NLP tečajev tudi avtor več programov za osebnostno rast in komunikacijo tako v osebnem kot tudi poslovnem svetu.

 

 
V marcu: Srečanje s podjetniki
 

Druženje s podjetniki je namenjeno spoznavanju uspešnih in vztrajnih ljudi z vizijo ali preprosto z željo po uspehu in uresničenju samega sebe. Mladim bo glede na njihov izraz interesa omogočeno, da se mrežijo in morebiti dogovorijo za prihodnje sodelovanje. 

 

 
V marcu: Igranje družabne igre "Jaz sem"
 

Spoznavanje sebe in drugih skozi družabno igro, namenjeno osebnostni rasti, razvijanju zdrave samopodobe, medsebojnemu spoštovanju in bližine.

Na poti do "zmage" čakajo udeležence različne naloge in preizkušnje. V igri spretno uporabljeni motivatorji, vplivajo na dvig aktivnosti igralcev ter krepijo pogum in samozavest. Igra igralcu omogoča, da se preko zabave sooči celo s svojimi strahovi in jih na nezavedni ravni zmanjšuje, da jih lahko v realnem življenju lažje premaguje. S tem strahovi izgubijo velik del moči. Je odličen način, s pomočjo katerega se zavedamo svoje vrednosti in svojih potencialov. Da si zgradimo zdravo samopodobo. Igra temelji na spoznanjih nevrolingvistike in pozitivne psihologije.

 

April

V aprilu 2018 se zaključi 3-mesečni program za mlade iskalce zaposlitve.

 

  Prijave sprejemamo do vključno 28. januarja oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijaviš se tako, da izpolniš .

 

 
 Lara Žmaher, Mladinski center Šentjur
 03/747-18-01 ali mladi@ra-kozjansko.si

V projektu za večjo zaposljivost mladih "Ključ" sodelujemo organizacijska enota RA Kozjansko - MC Šentjur, Mladinski center Trbovlje (vodilni partner in koordinator), RRA Zasavje, MC Zagorje ob Savi, MC Šmocl Laško in Katapult Trbovlje.

nazaj

Aktualno

Zabavajte se ob šentjurskih družabnih igrah

Na voljo v TIC-u na šentjurskem Zgornjem trgu ali na Mladinskem centru Šentjur, Mestni trg 2 v Šentjurju

Danes, naprej v preteklost!

V torek, 13. novembra, ob 9.00 uri v Aktivatorju

Anketa o prihodnosti mladih za vse mlade

K sodelovanju v raziskavi vabimo vse mlade, stare od 15 do 29 let

Postani prostovoljec v mladinskem centru na hrvaškem Zagorju

Društvo Zagor iz Zaboka išče prostovoljca za delo v mladinsko-prostovoljskem centru

December 2018

Več dogodkov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Občina Šentjur