Aktualno

Naj Prostovoljci, prostovoljke občine Šentjur za leto 2017

V sredo, 4. aprila, podelili pohvale in priznanja prostovoljcem v štirih kategorijah

Že 12. prireditev Naj Prostovoljec, prostovoljka občine Šentjur dokazuje, da so med nami občani, ki s svojim prostovoljnim delom pomagajo in brezpogojno polepšajo življenja drugim občanom.

Osrednja govornica na letošnji prireditvi je bila lanskoletna naj prostovoljka Gabriela Križnik, ki že 10 let vodi KO Rdečega križav v Loki pri Žusmu. V svojem govoru je poudarila: "Ko delimo dobro, se to množi. S tem bogatimo našo družbo in ustvarjamo lepši svet." Izpostavila je tudi dejstvo, da so zadnja leta med najbolj aktivnimi prostovoljci predstavniki starejših generacij in spodbudila mlade, da se kot prostovoljci aktivno vključijo v lokalno skupnost.

Na osrednji prireditvi Tedna zdravega mesta in LAS za preprečevanje zasvojenosti z drogami v občini Šentjur sta župan mag. Marko Diaci in predsednica občinske komisije Albina Karmuzel podelila pohvale in priznanja 12. prostovoljcem v 4. kategorijah.
 

 Podelitev pohval in priznanj 

 
V kategoriji do 18 let so letos podelili samo pohvali, ki sta ju prejela Luka Košak Pevec in Nac Mastnak. Nominiral ju je Matija Iskra za njuno delo z mladimi v okviru Planinskega društva Slivnica pri Celju.
 
 
Pohvali v kategoriji od 19 do 30 let sta prejela Nejc Zalokar, na predlog Eve Marzek, za njegovo delo z mladimi pri šentjurskih skavtih in Žan Vodeb, ki ga je nominiralo društvo Skrinja, za njegov prispevek pri delovanju mladinske folklorne skupine Lintvar. Priznanje je prejel Tilen Cmok, predlagalo ga je Planinsko društvo Slivnica pri Celju, za njegov prispevek pri delu z mladimi pri planinskem društvu.
 
 
V kategoriji od 31 let, ki delajo z otroki in mladino, sta pohvali prejeli Simona Koželj Brilej, na predlog Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur, za njeno uspešno vodenje društva Prijateljev mladine Šentjur in Manca Čujež, ki jo je nominiralo Planinsko društvo Slivnica pri Celju, za njeno pomoč pri izvajanju aktivnosti, ki jih društvo izvaja za mlade. Priznanje je prejel Matjaž Golež, na predlog Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva, za njegovo delo z mladimi v okviru društva.
 
 
Pohvale v kategoriji od 31 let je prejela skupina prostovoljcev projekta Starejši za starejše Društva upokojencev Gorica pri Slivnici, na predlog istega društva. Člani te skupine obiskujejo starejše po domovih in jim pomagajo, se z njimi pogovarjajo in skrbijo za njihovo dobro počutje. Za svoje prostovoljno delo sta pohvali prejela tudi Anton in Milena Arlič, ki ju je nominiralo Medobčinsko društvo delovnih invalidov Šentjur. Priznanji pa sta prejela Dušan Kundih, na predlog Turistično olepševalnega društva Ponikva, za njegov prispevek pri urejanju kraja in izvedbi številnih projektov društva ter Nada Pungaršek, ki jo je nominiralo OZRK Šentjur in KO RK Gorica pri Slivnici, za njeno pomoč starejšim in pomoči potrebnim na območju krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici.
 

 

Za kulturni del prireditve je poskrbel Mladinski pihalni orkester Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pod vodstvom Matjaža Vodiška in plesalca Neli Čadej ter Domen Romih. Za presenečenje so poskrbeli ljudski godci iz Jožkove bande, ki so presenetili prejemnico priznanja Nado Pungaršek.

Od leta 2006, ko so prvič podelili priznanja prostovoljcem iz občine Šentjur, do danes so različne organizacije za pohvale in priznanja nominirale že več kot 200 občanov in občank. To dokazuje, da je prostovoljstvo močno prisotno med občani naše občine in da ti s svojim prostovoljnim delom veliko prispevajo k boljšemu življenju občanov ali k razvoju posameznih krajev.

 

Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijave na razpis Šentjur mene maš 19. 6. ob 17. uri

Razpis za počitniško delo »Šentjur, mene maš« 2024

Razpisuje se počitniško delo za dijake in študente iz Občine Šentjur. ...

Mladinski inkubator Izmenjava o spodbujanju prehoda v ekološko in vključujočo družbo s krepitvijo pristnih načinov odnosa do sebe, svoje socialne mreže in narave.

Se želiš udeležiti mladinska izmenjava EARTH?

Društvo Metta vabi na 7-dnevno mladinsko izmenjavo EARTH – Exploring ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A