Aktualno

Postani prostovoljec_ka za solidarnostno pomoč sokrajanom v času epidemije koronavirusa

Spoštovani občani!

V teh dneh se vsi skupaj trudimo, da omejimo širjenje koronavirusa. Štab Civilne zaščite Občine Šentjur skupaj z Občino Šentjur ves čas aktivno deluje. V aktivnosti so vključeni tudi Območno združenje Rdečega križa, vse krajevne skupnosti, Gasilska zveza Šentjur in Zdravstveni dom Šentjur. Skupni cilj vseh organizacij je, da se učinkovito omeji oz. prepreči širjenje koronavirusa.

 

Vključi se v bazo prostovoljcev!

Pred dnevi se je že začelo oblikovati bazo prostovoljcev, ki so v pripravljenosti, da priskočijo na pomoč v primeru, če ustrezne službe ne bi mogle zadovoljevati vseh potreb občanov. Vsem, ki ste se že odzvali se iskreno zahvaljujemo.

Ker želimo biti ustrezno pripravljeni ter po celotni Občini Šentjur zagotoviti solidarnostno pomoč v primeru širjenja koronavirusa in s tem povečanih potreb najbolj ogroženih občanov (na primer: organizirana pomoč starejšim in bolnim pri zagotavljanju oskrbe z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, zdravili …) vabimo vse občane, ki ste stari vsaj 18 let, ki ste zdravi, ki zadnjih 14 dni niste bili na potovanju v tujini ali bili v stiku z okuženimi osebami in v svoji neposredni bližini nimate rizičnih oseb za okužbo, da se prijavite v bazo prostovoljcev za solidarnostno pomoč sokrajanom v času epidemije koronavirusa.

Civilna zaščita Občine Šentjur vas bo tako lahko kontaktirala, če bo prišlo do potrebe po dodatnem nudenju pomoči občanom na terenu. Pri tem se bo poskrbelo za ustrezno varnost in zaščito prostovoljcev, ki boste sodelovali v prostovoljski akciji.

 


Prijavi se čimprej!

Prijaviš se tako, da izpolniš  e-prijavnico.
 

 

Zdaj je čas, da pokažemo, da znamo stopiti skupaj!

 

 


Štab Civilne zaščite Občine Šentjur
stab.cz@sentjur.si ali 03 747 13 22

 

 


Informacije o koronavirusu na območju Občine Šentjur

Kako ravnati, da preprečiš okužbo s koronavirusom in kaj storiti, če sumiš, da si se okužil_a
 

 

Nazaj

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator

ASEF Razpis: študentsko delo na mednarodnih projektih

Se želiš soočiti z novimi izzivi v mednarodnem okolju obkrožen z ...

Aktualno Mladi se učijo izdelave venčkov za okrasitev Šentjurja

Mladi izdelovali adventne venčke za okrasitev Šentjurja

Mladinski center Šentjur se je v četrtek 23.11.2023 odzval povabilu ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A