Aktualno

Anja, Špela in Ana so predstavile svojo podjetniško idejo: Asha studio sprostitve

Dogodek smo prenašali v živo iz Aktivatorja

Ana, Špela in Anja so tri mlada dekleta, ki so se združila z željo po razvijanju znanja masažnih tehnik, reikija in barsov - alternativnih tehnik zdravljenja, ki lajšajo bolečine in ljudi napolnijo z vitalno energijo. Danes so v Aktivatorju predstavile svoja znanja in svojo podjetniško idejo. Njihova želja je, da bi po opravljenih izobraževanjih svoj hobi razširile v (samo)zaposlitev. 

Ob tej priložnosti so na predstavitvenem dogodku v Aktivatorju predstavile svojo življenjsko pot in tehnike, ki jih izvajajo; zakaj se uporabljajo, kako se izvajajo in na kakšen način delujejo. Udeleženci so na dogodku imeli priložnost izkusiti predstavljene tehnike v obliki krajšega tretmaja. Z veseljem so odgovorile na vsa vprašanja v povezavi s predstavljenimi tehnikami.

 Predstavile so naslednje tehnike: 

Klasična masaža
Masaža je staro naravno ljudsko zdravilo in človek jo kot zdravilno uporablja že tisočletja, zato se ji pripisuje vse večji pomen. Obstaja odkar obstaja človeštvo, saj so jo nagonsko uporabljala že starodavna ljudstva, sicer pa so prvi zapisi o masaži nastali na Kitajskem pred okoli 5000 leti. Kasneje so se pri različnih narodih razvile raznolike tehnike masaž. Redna klasična masaža ohranja in dviguje telesno vitalnost in zmanjšuje podvrženost poškodbam ter vsakodnevnemu stresu.

Reiki
Reiki je alternativna metoda naravnega zdravljenja. V dobesednem prevodu pomeni univerzalna življenjska energija, ki se pretaka v vsem, kar je živo. Je preprosta in močna metoda naravnega zdravljenja s polaganjem rok, skozi katere se ustvari tok univerzalne energije. Z Reikijem odpravljamo energetske blokade in s tem omogočimo telesu proces celostnega samozdravljenja. Deuje na vseh ravneh: duhovni, čustveni, mentalni in fizični. Razvil ga je japonski učenjak Mikao Usui. Metoda je v Sloveniji postala znana po letu 1991.

Barsi
Barsi so niz 32 točk na naši glavi. Ob nežnem dotiku posamezne točke sprostimo ves naboj, ki je ujet v možganih in telesu. Z aktivacijo točk se sprostijo vsi naboji in osvobodi se energija. Na ta način se ustvari prostor za nove možnosti. Access Bars je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi možgani po 15 minutah terapije preidejo v theta stanje, ki je stanje globoke relaksacije, ki aktivira samozdravljenje telesa in odpira prostor zavedanja v našem življenju.
 

 Načrti Ane, Špele in Anje v prihodnosti 
Anja, Špela in Ana želijo s svojim znanjem masažnih in alternativnih tehnik zdravljenja iz hobija postopoma preiti v (samo)zaposlitev. Po daljšem razmisleku so se odločile za samostojen projekt Asha studio sprostitve. Pod tem imenom bodo nudile svoje znanje tistim, ki iščete takšno pomoč, saj si želijo pridobiti čim več praktičnih izkušenj. Zato boste lahko njihove storitve na začetku njihove poti koristili brezplačno, vesele pa bodo kakšnih prostovoljnih prispevkov.

 

 Nudile bodo naslednje storitve: 

Ana

 • Klasična masaža celega telesa (1 ura)
 • Klasična masaža hrbta (30 ali 45 minut)
 • Barsi
  • Celostni tretma (1 ura)
  • Krajši tretma (30 minut)
    

Špela

 • Reiki
  • Celostni tretma (40 minut)
  • Kratki tretma (15 minut)
    

Anja

 • Klasična masaža celega telesa (1 ura)
 • Klasična masaža hrbta (30 ali 45 minut)
 • Refleksna terapija, masaža dlani in podplatov (30 minut)
 
Anjo, Špelo in Ano lahko kontaktiraš na ashastudiosprostitve@gmail.com
 


Masaže in druge tehnike bodo izvajale v prostorih Podjetniškega inkubatorja Šentjur, saj s svojim projektom sodelujejo v Mladinskem podjetniškem inkubatorju, ki nudi pomoč in podporo mladim, ki raziskujejo potencial svojih podjetniških idej. Mladinski podjetniški inkubator deluje v okviru Mladinskega centra Šentjur.

 
Anja, Špela in Ana - projekt Asha studio sprostitve
ashastudiosprostitve@gmail.com

 

Podjetniško svetovanje za mlade

Pospeševalnik mladih podjetnikov in podjetniških idej

Podjetniški inkubator Šentjur

 

Nazaj

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23. do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A