Aktualno

Predstavljamo naj prostovoljce občine Šentjur 2011

Organizacije, zavodi in društva, so nominirala 24 prostovoljcev in prostovoljk v treh starostnih kategorijah. Priznanja in pohvale sta letos podeljevala podžupan, gospod Robert Polnar in gospa Albina Karmuzel, predsednica komisije za izbor naj prostovoljcev. Priznanja so prejeli štirje prostovoljci, občinske pohvale pa kar 20 prostovoljcev.

 

 

Prireditev, ki je potekala v soboto, 31. marca, v Kulturnem domu Šentjur je organiziral Mladinski center Šentjur, pod okriljem Občine Šentjur in Razvojne agencije Kozjansko. Tudi letos ni manjkalo bogatega kulturnega programa. Nastopile so plesalke plesne skupine Elipsa, Mladinska folklorna skupina Lintvar in igralci skeča o profesorju Baltazarju.

 

 

 

 

 

 

 

 

V kategoriji do vključno 18. leta je občinsko priznanje prejela Anja Lavbič.
Pohvali sta prejeli Laura Kovač, nominirala jo je Osnovna šola Planina pri Sevnici in Tanja Kopinšek, ki jo je nominiral Mladinski center Šentjur.

Anjo Lavbič, dijakinjo Gimnazije Celje-Center, je nominiral Zavod Etno-Eko. Kot prostovoljka se je v letu 2011 največ ukvarjala s kulturo in kulturno dediščino. Prevzela je strokovno vodenje Mladinske folklorne skupine Lintvar in poučevanje otroške folklore od 1. do 4. razreda, na Osnovni šoli Dramlje.
Sodeluje pri drameljskem gasilskem društvu in Društvu prijateljev mladine Dramlje.
Enkrat tedensko pa obiskuje tudi Osnovno šolo Glazija, kjer se druži z otroki, ki so mentalno in motorično omejeni. Pomaga jim pri pisanju domače naloge, se z njimi igra in pogovarja kot prava prijateljica. Anja je kljub mladosti dober organizator, vedno pripravljena pomagati sovrstnikom in je zelo samoiniciativna oseba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kategoriji od 19 do 30 let sta priznanje prejela Tjaša Bosio in Urban Petelin.
Pohvale so prejeli: Ana Herman in Gregor Počivalšek, oba je nominiralo Športno in mladinsko društvo Grobelno, Teja Peperko, Jernej Varlec, Ana Palčnik, Sara Zupanc, Helena Sajnker, Marjan Majcen in Anja Dominić, ki jih je nominiral Mladinski center Šentjur.

 

Tjašo Bosio, absolventka Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, je za občinsko priznanje predlagal Mladinski center Šentjur.
Tjaša je v letu 2011 prevzemala pomembne in odgovorne naloge ter samoiniciativno pomagala pri vrsti aktivnosti in projektov mladinskega centra kot so Jurčkovanje, Etno večer, Prostovoljec, Prostovoljka občine Šentjur, izvedba občinskega kviza  Ali poznaš svojo občino, projekta Mladi, ki jim je mar, izvedbi MCŠ Kaes bitke in drugih projektih. Delala je z mladimi, jih motivirala, vodila skupine, izvajala delavnice, pomagala pri izvedbi različnih ustvarjalnih delavnic ter pomagala pri tehničnih in scenskih izvedbah številnih mladinskih prireditev.

 

Urban Petelin, absolvent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, je lani sodeloval in pomagal na vseh projektih Športnega in mladinskega društva Grobelno. Sam je organiziral turnir v ulični košarki, decembrsko otroško rajanje in soorganiziral prvi koncert Mladi-avtor-kant.
V letu 2011 je prevzel tudi odgovorno nalogo vodje društva, a kljub temu še vedno prime za lopato, čopič, kladivo. Člani društva so lani postavili vrtno hiško, zanjo betonirali temelje, gradili odbojkarsko igrišče na mivki. Urbana je za občinsko priznanje predlagalo Športno in mladinsko društvo Grobelno.

 

 

 

 

 

V kategoriji nad 30 let je priznanje prejela Tanja Gobec.

Pohvali sta prejeli Mojca Oset, nominiral jo je Šolski center Šentjur in Anica Čede, ki jo je nominirala Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur.

 

Tanja Gobec, direktorica Zavoda Etno-Eko, že več kot desetletje deluje na področju dela z otroki in mladimi, predvsem na področju kulturne dediščine in preventivnih dejavnosti.
V letu 2011 ji je uspelo ustanoviti Mladinsko folklorno skupino Lintvar, izvajala in koordinirala je folklorne dejavnosti v osnovnih šolah Dramlje in Slivnica pri Celju, izvajala in koordinirala je mladinske etno delavnice in izobraževanja mladih ter otrok predvsem na področju kulturne dediščine. Uspešna je tudi pri vzpodbujanju medgeneracijskega sodelovanja, saj v aktivnosti dela z mladimi uspešno vključuje povezovanje in sodelovanje s starejšimi, predvsem na področju prenašanja znanja in različnega ljudskega izročila na mlajše.
S svojim delovanjem, energijo in občutkom za ohranjanje kulturne dediščine je vzornica za marsikatero mlado osebo. Za občinsko priznanje jo je predlagala Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur.

 

 

 

 

Namen natečaja Mladi lokalni aktivisti je bil spodbuditi mlade k razmišljanju, kaj v njihovem okolju je potrebno spremeniti ali izboljšati ter svoje predloge prijaviti na natečaj.

 

Na prireditvi, ki je potekala v okviru nacionalnega projekta Aktiven državljan.si, so razglasili tudi izbrane predloge mladih, ki so sodelovali na nacionalnem natečaju Mladi lokalni aktivisti. Izmed vseh predlogov, ki so prispeli iz celotne Slovenije so nagrado, strokovno ekskurzijo v Bruselj, prejeli:

  • Ana Marina Palčnik s predlogom »Izboljšanje oskrbe prebivalstva in obiskovalcev Ponikve, kot potencialne turistične destinacije«.
  • Janja Sivec s predlogom »Ekološka ozaveščenost prebivalcev in izboljšanje ločevanja odpadkov«.
  • Tadej Zupanc s predlogom »Zdrav način življenja mladih«.
  • Sanja Selič s predlogom »Ureditev in oživitev stavbe Resevna ter spodbujanje medgeneracijskega druženja«.

 

Naj prostovoljce občine Šentjur za leto 2011 so nagradili:

  • Gostišče Miran,
  • Wellness center Aspara,
  • Trgovina Akvonij in
  • Picerija Osmica.

Zahvaljujemo se tudi Cvetličarni Majda za šopke prostovoljcem.

 

Medijski pokrovitelj prireditve Prostovoljec, prostovoljka občine Šentjur 2011 je časopis Šentjurčan.

 

 

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.

 

Nazaj
Organizacije so nominirale 24 prostovoljcev in prostovoljk.

Organizacije so nominirale 24 prostovoljcev in prostovoljk.

Večer je popestril tudi pester kulturni program.

Večer je popestril tudi pester kulturni program.

Izvedeli smo lahko kako je profesor Baltazar izumil pohvalo.

Izvedeli smo lahko kako je profesor Baltazar izumil pohvalo.

Nastopile so tudi plesalke plesne skupine Elipsa.

Nastopile so tudi plesalke plesne skupine Elipsa.

Nastopil je tudi pevski zbor Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur.

Nastopil je tudi pevski zbor Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur.

Presenečenje za naj prostovoljko Anjo Lavbič je bil nastop otroške folklorne skupine iz Dramelj.

Presenečenje za naj prostovoljko Anjo Lavbič je bil nastop otroške folklorne skupine iz Dramelj.

Mladinska folklorna skupina Lintvar je pripravila venček folklornih plesov.

Mladinska folklorna skupina Lintvar je pripravila venček folklornih plesov.

Priznanja in pohvale sta podeljevala podžupan, g. Polnar in predsednica komisije, ga. Karmuzel.

Priznanja in pohvale sta podeljevala podžupan, g. Polnar in predsednica komisije, ga. Karmuzel.

Zadnje objavljeno

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov
Mladinski inkubator Te zanima medkultutni dialog in upliv umetne inteligence na mlade?

Poziv za mlade: Medkulturni dialog v času umetne inteligence

Urad za mladino Sveta Evrope odpira poziv za udeležence_ke za 8. ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A