Aktualno

Sami zmagovalci - utrinki iz 1. turnirja v Nogometu3

To jesen načrtujemo še dva turnirja v prav posebnem nogometu!

Na zadnji avgust smo na malem nogometnem igrišču pri OŠ Hruševec Šentjur izvedli prvi turnir v Nogometu3. Štiri ekipe oz. 20 mladih občanov se je preizkusilo v igranju tega posebnega nogometa, ki mlade spodbuja k medsebojnemu spoštovanju in sprejemanju.

Vroče sobotno dopoldne je minilo v športnem vzdušju, saj je 20 mladih sodelovalo na prvem turnirju v Nogometu3. Štiri ekipe so odigrale štiri napete tekme, a pri Nogometu3 zmage ne prinesejo samo goli, ampak se golom prišteje še točke, ko takoj po tekmi tekmovalci povedo, kako so sami sodelovali v ekipi, kako dosledno so sami in člani nasprotne ekipe upoštevali dogovorjena pravila oz. fairplay. Nogomet3 je prav poseben nogomet, saj se igra v mešanih ekipah, fantje in punce skupaj ter brez sodnika. Igralci pred vsako tekmo dorečejo nova pravila in med tekmo sami skrbijo, da se upoštevajo. Igro spremljajo mediatorji, ki na koncu vodijo pogovor z ekipami in zabeležijo točke.

 Nagrade za ekipe 
Za promocijo strpnosti, razumevanja in sprejemanja med mladimi so prispevali tudi v štirih šentjurskih podjetjih z nagradami za ekipe. Ramna Slivniško jezero je podarila 5 tortic in pijačo, Planinski dom Resevna, Iveta Perc s.p., je podarila bon za 40 evrov, Gostišče Bohorč je podarilo dve družinski pici, Kapljica Šentburger pa je podarila 5 obrokov (Šentburger s krompirčkom) s pijačo.

 Kako so igrali? 
Na prvem turnirju so sodelovale ekipe: Dolga Gora, Žvinjšeki iz Ponikve, Zmaji in Orli iz Šentjurja in bližnje okolice. Mladi so bili kreativni pri postavljanju svojih pravil, ki so se spreminjala za vsako tekmo. Seveda so se ta kdaj pa kdaj tudi kršila, a na koncu se je vse prav končalo. Vse ekipe so odšle domov z nagradami. 

 "Projekt 'Moč mladih' financira Evropska komisija iz programa Evropske solidarnostne enote. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije."

Nazaj
Nogomet3 je namenjen povezovanju in krepitvi medsebojnega spoštovanja in razumevanja med mladimi.

Nogomet3 je namenjen povezovanju in krepitvi medsebojnega spoštovanja in razumevanja med mladimi.

Ekipa Zmaji

Ekipa Zmaji

Ekipa Orli

Ekipa Orli

Ekipa Dolga Gora

Ekipa Dolga Gora

Ekipa Žvinšeki iz Ponikve

Ekipa Žvinšeki iz Ponikve

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijavi se za lokalnega turističnega vodnika

Usposabljanje za lokalne turistične vodnike

Udeleženci tečaja se bodo izobraževali o osnovah turističnega vodenja ...

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A