Aktualno

Učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur že tretjič zmagali na kvizu "Ali poznaš svojo občino?"

Letos so osmošolci že tretjič tekmovali na kvizu "Ali poznaš svojo občino?". V četrtek, 14. februarja, so v sejni dvorani Občine Šentjur pokazali svoje izjemno znanje o naravni in kulturni dediščini, zgodovini, gospodarstvu, znanih osebah, o nalogah župana in občinskega sveta ter o organiziranosti in delovanju občinske uprave in upravne enote.

 

 

Kot vsako leto smo se tudi letos na Mladinskem centru Šentjur potrudili in pripravili 33 nalog in vprašanj. Kot vsakič doslej so se najprej spopadli z zemljevidom. Prva naloga je lahko ekipam prinesla skoraj polovico vseh možnih točk. Večina vprašanj tekmovalcem niso predstavljala posebnih težav. Lanski kviz je bil posvečen Antonu Martinu Slomšku, letos pa sta bili v ospredju osebi, ki bi praznovali svoj 140. oziroma 205. rojstni dan. Kateri sta tisti posebni cvetlici, ki rasteta na območju naše občine? Koliko kvadratnih kilometrov površja občine predstavljajo kmetijska zemljišča? Kako lahko postanem občinski svetnik? Kje lahko dobim potni list?

 

Že tretje leto je zmagala ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur, ki je osvojila 52 od 56 možnih točk. Drugo uvrščeni ekipi sta za zmagovalci zaostali za samo tri točke.

 

  Osnovna šola Število doseženih točk
1. mesto OŠ Franja Malgaja Šentjur 52 točk
2. mesto

OŠ Blaža Kocena Ponikva

OŠ Hruševec Šentjur

49 točk
4. mesto OŠ Planina pri Sevnici 48 točk
5. mesto

OŠ Dramlje

OŠ Slivnica pri Celju

43 točk

 

Da je vse teklo kot po maslu, je skrbela šest članska komisija. Letos so jo sestavljali Vesna Razboršek (Dom starejših Šentjur), Albina Karmuzel (Vrtec Šentjur), Tina Pečar (Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur), Edvard Peperko (Občina Šentjur), Rajko Antlej (Razvojna agencija Kozjansko) in Mojca Stropnik (MCŠ).

 

 

 

 

 

Pred začetkom kviza sta osmošolce, tekmovalce in navijače, pozdravila župan mag. Marko Diaci in vodja mladinskega centra Lara Žmaher. Kviza se je udeležilo tudi nekaj občinskih svetnikov, ki so z mladimi delili svoje izkušnje.

 

Preden smo izvedeli kdo je zmagal na letošnjem kvizu sta nastopila Patricija iz OŠ Slivnica pri Celju in Žiga iz OŠ Hruševec Šentjur. Kviza so se udeležili tudi občinski svetniki Jožef Artnak, Vladimir Belina, Jelka Godec in Franc Korenjak.

Po kvizu so osmošolci na vodenem ogledu videli prostore občinske uprave in spoznali zaposlene in njihovo delo.

 

 

 

 

Kviz sta si ogledali tudi predstavnici Mladinskega sveta Velenje in tamkajšnjega mladinskega centra. Podoben projekt nameravajo izvesti tudi v Mestni občini Velenje.

 

Priprave na kviz so intenzivno potekale januarja in februarja. Ekipa mladinskega centra je dvakrat obiskala učence, ki so se pripravljali na kviz, na vseh šestih osnovnih šolah. Zaradi snega je drugo srečanje z dvema skupinama potekalo kar preko video klica.

 

 Nazaj
Zmagovalci, ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Zmagovalci, ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Člani strokovne komisije so natančno spremljali potek kviza.

Člani strokovne komisije so natančno spremljali potek kviza.

Po zaključku kviza je sledil voden ogled po občini.

Po zaključku kviza je sledil voden ogled po občini.

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijavi se za lokalnega turističnega vodnika

Usposabljanje za lokalne turistične vodnike

Udeleženci tečaja se bodo izobraževali o osnovah turističnega vodenja ...

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A