Mladinski inkubator

Mobilne aplikacije za učenje, organizacijo in olajšanje vsakdana

Digitalna orodja so postala nepogrešljiv del vsakdana, saj so vedno dosegljiva na naših telefonih. Poleg zabavnih družbenih omrežij obstaja veliko aplikacij, ki nam pomagajo pri različnih opravkih in spremljanju aktivnosti.

Spodaj je na kratko predstavljenih le nekaj, vendar lahko glede na tvoje potrebe raziščeš spletno trgovino z aplikacijami in najdeš take, ki ti bodo ustrezale. Lahko pa prebrskaš aplikacije, ki jih že imaš na telefonu, morda se skrivajo tudi takšne, ki jih še ne poznaš dobro in so podobne kateri od spodnjih.


Med njimi so digitalni zvezki in beležnice (OneNote, Evernote, GoodNotes), ki omogočajo ustvarjanje zapisov, risanje in shranjevanje slik.
Aplikacije za učenje, kot so Duolingo, Khan Academy in Quizlet, omogočajo interaktivno pridobivanje novih znanj, jezikovno učenje ter pripravo na teste. Ena od aplikacij za ohranjanje fokusa med učenjem je Forest, v kateri s svojo pozornostjo (ne uporabo aplikacij) “sadiš” drevesa.
Organizacijske aplikacije, kot so Todoist, Microsoft To-Do ali Any.do, pomagajo slediti nalogam, rokom in srečanjem, kar omogoča načrtovanje dneva in ohranjanje organiziranosti.
Aplikacije za vadbo in zdravje, kot so MyFitnessPal, Veš, kaj ješ?, Headspace in zVEM e-zdravje, omogočajo spremljanje vadbe, prehrane in duševnega zdravja ter sledenje zdravniškim receptom, napotnicam in izvidom, ki jih izda tvoj osebni zdravnik_ca ali specialist_ka.
V sferi spletnega bančništva in financ so aplikacije, kot so PayPal, Mint in PocketGuard, koristne za varne transakcije, sledenje računom ter upravljanje stroškov in proračunov.
Mobilne aplikacije olajšajo tudi področje mobilnosti, saj veliko Taxi služb omogoča naročanje taksijev z vnaprej vidno ceno in spremljanje njihove poti do tebe, uporabo digitalnih kartic za javni prevoz Urbana, Ljubljanskega potniškega prometa, svojo aplikacijo imajo tudi Slovenske železnice in popularen slovenski portal za deljenje prevozov Prevozi.org.


Pomembno pa je zavedanje, da so digitalna orodja sicer namenjena olajšanju življenja in povečanju produktivnosti, vendar je ključno ohranjati ravnovesje med digitalnim in resničnim svetom ter se zavedati odgovorne uporabe.

Ne pozabi, da so ta orodja tukaj zato, da ti olajšajo življenje, ne pa da ga nadomestijo.

 

Vir:

Povzeto po mlad.si kjer je na voljo celoten članek.

Nazaj
Že poznaš ali uporabljaš katero od omenjenih aplikacijo?

Že poznaš ali uporabljaš katero od omenjenih aplikacijo?

Zadnje objavljeno

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov
Mladinski inkubator Te zanima medkultutni dialog in upliv umetne inteligence na mlade?

Poziv za mlade: Medkulturni dialog v času umetne inteligence

Urad za mladino Sveta Evrope odpira poziv za udeležence_ke za 8. ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A