Mladinski inkubator

Postani OZN mladinski delegat 2024

Si želiš ustvarjati globalne spremembe?

Imeti govor pred svetovnimi voditelji in se udeležiti Generalne skupščine OZN v New Yorku?

Če je tvoj odgovor DA, potem se prijavi za mladinskega/-ko delegata/-ko pri OZN.

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2024 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s katerim že deseto leto zapored vključujejo mlade v globalne razsežnosti mladinskega delovanja, spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Tekom zadnjih desetih let so se njihovi mladinski delegati udeležili zasedanj komisij za človekove pravice v Ženevi in nagovorili 3. odbor Generalne skupščine OZN, udeležili so se številnih konferenc po Evropi in doma. 

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN (v nadaljevanju: mladinski delegat).

Povezave:

Več informacij in pogoje prijave najdeš v priloženem razpisu in ostalih prilogah.

RAZPIS MLADINSKI DELEGAT (.pdf)

Prijavnica za mladinskega delegata (.docx)

Gradiva za pripravo na usposabljanje (pdf)

Kako se prijaviš?

Prijavnico izpolni v e-obliki (preko računalnika in ne ročno) in jo skupaj z morebitnimi prilogami pošlji najkasneje do vključno ponedeljka, 11. marca 2024, po e-pošti na naslov prijave@mss.si, s pripisom v zadevi sporočila “MLADINSKI DELEGAT 2024 – IME IN PRIIMEK”, pri čem prijava postane veljavna, ko dobiš s tega e-naslova potrditveno sporočilo.

 

Prijavnico lahko pošlješ fizično, pri čemer se šteje prijavnica za veljavno, v kolikor prispe na sedež Mladinskega sveta Slovenije (Dimičeva 9, 1000 Ljubljana) najkasneje do ponedeljka, 11. marca 2024, do 15:00. Kasneje prispete prijavnice, četudi so oddane s priporočeno pošto z dnevom oddaje dne 11. marca 2024, bodo zavržene kot prepozne. 

INFORMATIVNI DAN

Informativni dan bo potekal v torek, 27. februarja 2024 ob 18:00 na Zoom platformi ter na FB strani Mladinskega sveta Slovenije in je namenjen osnovni predstavitvi razpisa, predstavitvi preteklega dela aktualne mladinske delegatke pri OZN in medsebojni izmenjavi informacij glede izpolnjevanja razpisne prijavnice. Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca do 26. februarja 2024 do 17:00.

Nazaj
Postani mladinski_a delegat_ka pri OZN

Postani mladinski_a delegat_ka pri OZN

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A