Prostovoljec/ka in Naj projekt Občine Šentjur 2009

Prostovljec/ka in Naj projekt Občine Šentjur 2009

Za Občinsko priznanje Prostovoljec/ka je bilo letos prejetih 11 nominacij.

 

V starostni kategoriji do 18. let je prejel občinsko priznanje Gašper Andrinek.

Gašper je tisti, ki skrbi za promocijo in aktivnosti Mladinskega društva Ponikva. Kot tajnik društva si prizadeva za razvoj mladinskega dogajanja v kraju. Brezpogojno in neustrašno z veliko strastjo in željo motivira mlade da se pridružijo projektom ter prispevajo k razvoju aktivnosti. Brez problema pokliče ljudi tudi sredi noči ter prosi za pomoč. Zna pritegniti pozornost ter v družbo in dogajanje vnesti dobro voljo in optimizem.

Pohvalo za svoje prostovoljno delo sta prejela tudi Ciril Obreza in Ana Palčnik (oba člana Mladinskega društva Ponikva).

                                         

V starostni kategoriji od 19. do 30. let je občinsko priznanje prejel Matija Iskra.

Matija Iskra ima že vrsto let pomembno vlogo pri oblikovanju življenja v Gorici pri Slivnici. Že leta se razdaja v več društvih.  Je predsednik Turističnega društva Gorica pri Slivnici, v planinskem društvu Slivnica pri Celju je vodnik, kar pomeni da organizira pohode in orientacijska tekmovanja in tabore za mlade,  v Gasilskem društvu pa je  član operativec in mentor mladinskih desetin. Je glavni organizator dveh večjih tradicionalnih prireditve v Slivnici to je Kresna noč in Silvestrovanje. Nepogrešljiv tudi pri urejanju okolice Slivniškega jezera. V vseh društvih pa dela enako zavzeto in mu ni težko vzeti si čas za katerokoli prostovoljno uro.

Pohvalo za svoje prostovoljno delo so prejeli tudi Katarina Jenšterle, Anže Rezar (Športno mladinsko društvo Blagovna) ter Luka in Martin Strašek (Športno društvo Grobelno).

 

V starostni kategoriji nad 30. let je občinsko priznanje prejela Albina Karmuzel.

Ga. Albina Karmuzel se že leta nesebično razdaja in svoj prosti čas namenja otrokom in pomoči potrebnim. 14 let že deluje v Občinski zvezi prijateljev mladine Šentjur, zadnjih pet let kot predsednica. Vsako leto organizira letovanje otrok med zimskimi in poletnimi počitnicami, skrbi za izvedbo otroškega parlamenta in bralne značke. Prizadeva si za pomoč socialno ogroženim družinam in družinam z otroki s posebnimi potrebami. V letošnjem letu je pridobila dve štipendiji NIVEA sklada, v sodelovanju z Lions klubom Celjski vitezi so v okviru dobrodelne prireditve zbrali 4.000€ za pomoč invalidki; za socialno ogrožene družine so skupaj s prostovoljkami sodelavkami zbrale okoli 40.000 €…

Pohvalo za prostovoljno delo sta v tej kategoriji prejeli tudi Elizabeta Tučič (Društvo Sožitje Šentjur) in Damjana Firer (KUD in PGD Dolga Gora).

 

Za Naj prostovoljski projekt je letos prispela samo ena nominacija  in sicer  projekt »EKO AGENTI«, ki ga je izvajala mladinska skupina VIS.

»Eko agenti« je projekt, ki ga  je skupaj izvajalo več kot dvajset mladih. Rdeča nit projekta je bila okoljsko osveščanje vrstnikov in okolice skozi različne ustvarjalne delavnice, mladinske tržnice, gledališko igro »Eko agenti«, ki so jo sami napisali ter povezovanje mladih in mladinskih društev iz različnih KS Občine Šentjur. Mladi so izvajali delavnice za otroke in mlade. Za izvedbo projekta je mladinska skupina pridobila sredstva Evropske komisije, iz programa »Mladi v akciji«.

Razpis in prireditev Naj prostovoljec/ka in naj prostovoljski projekt 2009 sta bila izvedena v okviru projekta Izboljšaj svojo lokalno skupnost ter financirana iz Evropskega kmetijskega sklada.

Zadnje objavljeno

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov
Mladinski inkubator Te zanima medkultutni dialog in upliv umetne inteligence na mlade?

Poziv za mlade: Medkulturni dialog v času umetne inteligence

Urad za mladino Sveta Evrope odpira poziv za udeležence_ke za 8. ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A