Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2006

Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2006

Nominiranih je bilo 5 prostovoljcev predlaganih s strani 4 društev občine Šentjur. Prostovoljce so predlagali Območno združenje Rdečega križa Šentjur, Glasbeno društvo Melodija Planina pri Sevnici, Društvo Sožitje Šentjur in taborniki Rod divjega petelina.

 

OBČINSKA PRIZNANJA so prejeli:
  • Tjašo Kolman, v starosti do 18. leta, je predlagalo Območno združenje Rdečega Križa Šentjur za aktivno vključevanje in vestno opravljanje prostovoljnega dela v krajevni organizaciji Rdečega križa Planina pri Sevnici. Tjaša sodeluje pri krvodajalskih akcijah, pomaga pri vsakoletnem srečanju krvodajalcev in starostnikov, obdarovanju starostnikov, bolnih, osamljenih, invalidnih in se razdaja v projektu sosedska pomoč. Aktivno sodeluje pri projektu pobiranja članarine, prostovoljnih prispevkov ter pri pridobivanju novih članov RK ter sodeluje pri delovanju krožka Rdečega križa. Sama pravi, pomembno je, da se zavedamo, da vsi ljudje, ki so v stiski potrebujejo pomoč, zato jim moramo pomagati iz vseh strani.
  • Jernej Brilej, v starostni kategoriji od 19 do 30 let. Predlagalo ga je Glasbeno društvo Melodija iz Planine pri Sevnici. Jernej je po besedah članov društva najdejavnejša oseba na področju kulture na Planini pri Sevnici, skrbi za sodelovanje in povezovanje društev, tako v Sloveniji kot v tujini. Je ustanovni vodja in predsednik Glasbenega društva Melodija, pobudnik poletnih glasbenih večerov v grajski kašči na Planini. Nepogrešljiv je na tradicionalni Turistični prireditvi na Angelsko nedeljo. Pod njegovim vodstvom so letos izdali zgoščenko z ljudskimi pesmimi, zgibanko »Planina skozi ljudsko pesem«. S svojim delom je že sedaj naredil velik pečat v svojem kraju, njegovi prijatelji in sokrajani pa menijo, da bo tako nadaljeval tudi v prihodnje. Moto njegovega dela je ohraniti našo kulturo, jo pokazati drugim narodom, njihovo pa nam.
  • Janez Kukovič, v starostni kategoriji nad 30 let, za delo z otroci in mladimi, za tabornike pa »Sivi vovk«, je bil predlagan s strani Rodu divjega petelina Šentjur. Jani že več let aktivno dela z mladimi ter skrbi, da taborništvo v šentjurski občini živi in aktivno deluje. Usklajuje programe društva in posameznikov v rodu, organizira in skrbi za izvedbo taborniških akcij, haikov, taborenj in zimovanj. Skrbi za stike z javnostjo, pridobivanje finančnih sredstev in zagotavljanje pogojev dela, povezuje se z organi območja in zveze tabornikov Slovenije, mednarodne dejavnosti in vodenje aktivnosti na področju mednarodnega sodelovanja.
 
Ostali nominirani prostovoljki:
  • Knjižno nagrado in pohvalo sta prejeli Barbara Arzenšek in Martina Režek, ki že vrsto let bogatita življenje otrok z motnjo v duševnem razvoju ter njihovih staršev. Predlagalo ju je Društvo za sožitje Šentjur, kjer nudita vsestransko pomoč pri akcijah društva, sooblikujeta programe ter spremljata otroke pri njihovih aktivnostih. 

Zadnje objavljeno

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov
Mladinski inkubator Te zanima medkultutni dialog in upliv umetne inteligence na mlade?

Poziv za mlade: Medkulturni dialog v času umetne inteligence

Urad za mladino Sveta Evrope odpira poziv za udeležence_ke za 8. ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A