Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2007

Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2007

OBČINSKA PRIZNANJA Naj prostovoljec/ka, vrednostni bon gostišča Miran iz Trnovca pri Dramljah ter pisala Prostovoljec Občine Šentjur so prejeli:

  • v kategoriji nad 30 let, ga. MARJETA STRAŽE, ki jo je nominiralo Sožitje – društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. Ga. Marjeta Straže že 20 let deluje v društvu Sožitje, nekaj časa kot blagajničarka, zadnjih 10 let pa skrbi in vodi ježkov športno zabavni klub, ki šteje nad 30 oseb z motnjami v osebnem razvoju. Je glavna organizatorka miklavževanja; prireja ekskurzije, izlete, oglede razstav, plavanja in drugih aktivnosti. Pomaga mladim prostovoljcem pri vključevanju v klub Ježek in s tem omogoča nemoteno spremstvo na vseživljenjskih oblikah izobraževanja oseb s posebnimi potrebami. Išče sponzorje, organizira delavnice na vikend seminarjih; skratka v društvu Sožitje je nepogrešljiv člen in neprecenljiva članica, ki dela z dušo in srcem.
  • Letos je komisija prejela malce nenavadno prošnjo. Namreč skupina staršev mladih planincev, OŠ Slivnica pri Celju, Kulturno društvo Gorica pri Slivnici in OŠ Dobje so izrazili željo, da dva prostovoljca nominirajo kot eno osebo. Občinsko priznanje kot eno sta prejela NINA GRADIČ in MATEJ PLANKO, zaslužna za dolgoletno delo na področju vzgoje mladih planincev, vodenja tabora mladih planincev, izpeljave izletov, organiziranja tekmovanj za orientacijo, iniciiranja, izpeljavo idej med otroki in odraslimi, aktiviranja sodelavcev in krajanov. Imata veliko zaupanje otrok in njihovih staršev. Zaslužna sta za izvedbo projekta Od klopce do klopce v okviru katerega je bilo postavljenih 10 klopc na več razglednih mestih v Slivnici. Narejena je bila tudi zgibanka Od klopce do klopce in izvedeno 1. Srečanje Planinskih društev občine Šentjur. Nina je aktivna tudi pri neformalni skupini Bosonogi. Oba sta aktivna v kulturnem društvu, kjer Nina redno prepeva pri vokalni skupini Kresnice. Skoraj nobena prireditev v domačem kraju ne poteka brez njune prisotnosti, pa naj bo to šport, kultura ali delo z mladimi.
Ostali nominirani prostovoljci,ki so prejeli knjižico z lepimi mislimi, Nefiks (indeks neformalnega izobraževanja) in pisala Občine Šentjur.
  • Območno združenje Rdečega Križa Šentjur je nominiralo Matejo Novak iz Kalobja. Mateja se že več let aktivno vključuje in vestno opravlja prostovoljno delo v krajevni organizaciji Rdečega križa Kalobje.
  • Društvo invalidov Kalobje je nominiralo Dominika Gračnerja. Dominik deluje na kulturnem področju in je pobudnik prireditve »Kalobje se smeje«.
  • Rod divjega petelina Šentjur je nominiral tri osebe: Nino Kukovič
    Simono Koren in Denisa Kukoviča. Nina Kukovič – je že od malega aktivna v taborniških vrstah. Je vodnica in načelnica medvedkov in čebelic, otrok starih od 8 do 12 let. Prizadevna mlada oseba, odgovorna tudi za vodenje programov na taborih. Denis Kukovič– je vodnik in načelnik gozdovnic in gozdovnikov, otrok starih od 12 do 15 let. Nudi pomoč mlajšim in neizkušenim vodnikom. Simona Koren – prav tako aktivna prostovoljka v taborniških vrstah. Je vodnica in načelnica Murnov, otrok starih od 4 do 7 let. Vsak teden se vozi iz Velenja, da kot prostovoljka opravlja svoje taborniške dolžnosti.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A