Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2008

Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2008

Nominiranih je bilo 23 prostovoljcev, predlaganih s strani 8 društev in javnih zavodov občine Šentjur.

 

OBČINSKA PRIZNANJA  in darilo Wellness Aspara.

  • Prostovoljca, ki je prejel občinsko priznanje v kategoriji do 18 let, je predlagal Rod divjega petelina. DAVID VOGRINEC, dijak 1. letnika Gimnazije Celje, je prejel občinsko priznanje za svoje delo v taborništvu ter delo vodnika skupine GG, v katerega so vključeni 13-letniki.
  • V kategoriji od 18 do 30 let je prejela občinsko priznanje naj prostovoljke LIDIJA KUNDIH, ki jo je na javni razpis prijavilo Prostovoljno gasilsko društvo Dolga gora. Lidija je ena redkih, ki se v Krajevni skupnosti Dolga Gora aktivno ukvarja in dela z mladimi. Je zelo motivirana za delo in svoje navdušenje prenaša na otroke. Deluje na področju gasilstva in je tudi predsednica komisije za delo z mladino pri prostovoljnem gasilskem društvu Dolga gora. Je tudi mentorica pionirske skupine, ki jo pripravlja na tekmovanja, kvize in se z njimi udeležuje srečanj mladine in orientacijskih pohodov.
  • Občinsko priznanje v kategoriji nad 30 let je prejela NATAŠA RUDEŽ.  Za občinsko priznanje naj prostovoljke občine Šentjur 2008 jo je predlagalo Društvo Sožitje Šentjur, za njeno večletno delo v društvo in pomoč družinam z osebami z motnjami v duševnem razvoju. Nataša Rudež je v društvu vodja socialnih programov, izbira in pripravlja spremljevalce osebam z motnjami v duševnem razvoju, skrbi za izobraževanje prostovoljcev, je ustanoviteljica Ježkovega športno zabavnega kluba in voditeljica sorojencev; svoje delo opravlja vestno in skrbno skozi celo leto.
 

 

POHVALE
Pohvale in majice je prejelo 20 prostovoljcev.
  • 9 osnovnošolcev iz OŠ Blaža Kocena iz Ponikve, ki so vključeni v projekt »Z mano ti bo lažje«, v okviru katerega pomagajo vrstnikom, ki imajo posebne potrebe. Vsi prostovoljci 1x na teden po dve šolski uri nudijo pomoč učencem s čustvenimi in osebnostnimi težavami. Pripravijo se na vsako uro, o svojem delu pišejo dnevnik ter se mesečno srečujejo z mentoricama Ireno Mlakar in Ines Stepišnik, ki sta jih tudi predlagali za pohvalo.  Pohvalo so prejeli ŠPELA ŠIBAL, SAMANTA GORJUP, TONI VALPATIČ, LEON LAH, PETRA JAVORNIK, MOJCA PEVEC, IRIS MOHAR, SAMANTA PAHOLE, ŽAN MOČNIK.
  • MAKS ŠKRUBEJ, ki ga je na razpis prijavilo Območno združenje Rdečega križa Šentjur zaradi njegovega sodelovanja v ekipi prve pomoči OŠ Franja Malgaja, sodelovanja na pripravah za regijsko tekmovanje, vodenje šolske ekipe prve pomoči ter dolgoletnemu sodelovanju v vlogi manekena pri dopolnilnem usposabljanju ekip prve pomoči pri Območnem združenju Rdečega križa Šentjur. 
  • Društvo IZVIRI Dobrina je predlagalo  LUCIJANA BOBEKA, LENARTA BOBEKA, LAURO BOBEK in JERNEJA UŽMAHA. Predsednica društva Danica Recko je v prijavi napisala naslednje: »V našem kraju je veliko dela opravljenega prostovoljno in prav mladi prostovoljci so tisti, ki sodelujejo in pomagajo pri pripravah ter izvedbi prireditev, ki so organizirane za prebivalce Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu in širše za celotno občino Šentjur. Vsak izmed prostovoljcev je vložil ogromno truda in svojega prostega časa za pomoč pri pripravi in organizaciji lokalnih prireditev, ki so prava poživitev kraja.  
  • Knjižnica Šentjur je v okviru projekta »Družabništvo in pomoč starejšim občanom v Domu starejših Šentjur na razpis prijavila AZRO ALAGIĆ, AJDO KOLAR, TJAŠO JENIČ, ANO EVELINO TURK in KLAVDIJO KRAJNC. Vseh pet prostovoljk je v domu starejših, starejšim prebiralo dnevno časopisje in leposlovje, se družile z njimi in gibalno ovirane vozile na invalidskem vozičku.
  • Svojega kandidata oz. kandidatko je na razpis prijavil tudi Spletni portal Sentjur.info. Predlagana prostovoljka NEŽA ŠKILAN prihaja iz Maribora, njeno področje prostovoljnega delovanja pa je povezano z živalmi. Pomagala je zavetišču Zonzani pri uvedbi sprehajanja psov, zbiranju prostovoljnih prispevkov in odej za pse ter pri dvigovanju ugleda zavetišča v obliki številnih novinarskih člankov.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Kako biti okej, ko nič v redu

Kako biti okej, ko nič ni v redu

Zavod Ypsilon vabi na brezplačen predavanje “Kako biti okej, ko nič ni ...

Mladinski inkubator Si želiš novih znanj in doživetij?

Brezplačna poletna šola: Pot do uspeha

Kaj je Poletna šola? Pot do uspeha je brezplačna 5-dnevna poletna ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A