Razpisi in natečaji

Literarni natečaj za najboljšo kratko zgodbo

Namenjen: mladim, od 15 do 26 let

Datum objave razpisa: ponedeljek, 21. november 2011

Rok: sobota, 31. december 2011, do 23:59

Klub študentov Kranj (KŠK) že 3. leto zapored razpisuje literarni natečaj. V letošnjem se znova vračajo k prozi; iščejo namreč najboljšo kratko zgodbo, v kateri se mora na kakršen koli način pojaviti motiv vozovnice za vlak.

 

 

Na natečaju lahko sodelujejo dijaki in študentje oziroma mladi od 15. pa do izpolnjenega 26. leta starosti, ki imajo slovensko državljanstvo ali stalno bivališče v Republiki Sloveniji. Vsak udeleženec lahko pošlje največ tri prispevke.

Natisnjene prispevke, podpisane s psevdonimom ter s priloženo kuverto z izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov: Klub študentov Kranj, Za natečaj, Glavni trg 20, 4000 Kranj.

 

Poslane prispevke bo dobila v pregled tričlanska strokovna žirija, ki bo določila zmagovalca na podlagi strokovnega znanja ter lastnih izkušenj in presoje. Ocenjevala bo kreativnost, slog, jezik, spretnost povezave vsebine in oblike, glede na zastavljene smernice pa tudi spretnost in inovativnost pri vključevanju danega motiva.

 

En prispevek ustreza eni kratki zgodbi, torej se ocenjuje vsaka kratka zgodba zase. Vsak sodelujoči lahko na natečaj pošlje največ tri (3) prispevke. Tematika kratke zgodbe je poljubna, vendar pa se mora v zgodbi na kakršen koli način pojaviti motiv vozovnice za vlak. Prispevek lahko vsebuje največ 20.000 znakov (brez presledkov) ali manj. Število prispevkov ne bo vplivalo na ocenjevanje.

Prispevki naj bodo tipkani, v berljivi pisavi črne barve, velikost 11 ali 12.

 

Zmagovalec natečaja prejme denarno nagrado v vrednosti 250 €, drugouvrščeni 100 €, tretjeuvrščeni pa 50 €.

 

Več informacij na: http://www.ksk.si/kultura/literarni-natecaj/

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A