Razpisi in natečaji

AirBeletrinin natečaj za kratko zgodbo 2018

Namenjen: vsem

Datum objave razpisa: sreda, 14. november 2018

Rok: ponedeljek, 3. december 2018, do 23:59

AirBeletrina objavlja natečaj za najboljšo kratko zgodbo.

 

 Povzetek besedila natečaja 

AirBeletrina tudi letos razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 3. december 2018. Peterica finalistk in finalistov bo o svoji uvrstitvi v veliki finale obveščena najkasneje 10. decembra 2018.
13. decembra 2018 se bodo vsi finalisti predstavili na zaključnem večeru v kavarni SNG Drama Ljubljana, kjer bo tudi razglašen(a) avtor (avtorica) zmagovalne zgodbe. Sledila bo zabava.
 

 Nagrada: 
Glavna nagrada je 300 evrov in objava na AirBeletrini. Žirija se lahko odloči za objavo več zgodb, ki bodo vse honorirane. Vsi finalisti bodo prejeli tudi knjižne nagrade.
 

 Pravila natečaja: 
Vsak avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane na računalnik, v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1.5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo žal izločena.
 

 Rok in način prijave: 
Zgodbo, ki naj bo podpisana samo s šifro in ne z imenom in priimkom, v treh izvodih pošljite z navadno pošto na naslov: Beletrina, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom AIRBELETRININ NATEČAJ. Pošiljki priložite zaprto ovojnico, ki naj vsebuje vaše osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov. Tudi ta ovojnica naj bo opremljena z vašo šifro.
 

 Žirija: 
Žirijo v letu 2018 bodo sestavljale: dr. Manca G. Renko, odgovorna urednica AirBeletrine in umetniška direktorica festivala Literature sveta Fabula, Špela Pavlič, urednica pri založbi Beletrina in Ana Schnabl, pisateljica in urednica.

 

 
 Beletrina
 urednistvo@airbeletrina.si
 
 https://www.airbeletrina.si/clanek/tradicionalni-natecaj-za-kratko-zgodbo-2018

 

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A