Razpisi in natečaji

Nagradni natečaj: Urbana skulptura

Namenjen: arhitektom, urbanistom, oblikovalcem, krajinskim arhitektom, kiparjem in gradbenim inženirjem ter študentom naštetih smeri

Datum objave razpisa: sreda, 24. november 2021

Rok: torek, 30. november 2021, do 23:59

Se ukvarjaš z ustvarjanjem skulptur ali pa bi te pritegnil poseben izziv?  Z.O.P. – zavod za oblikovanje prostora, izdajatelj revije Outsider, z natečajem spodbuja raziskovanje možnosti gradnje z zemljo. Oddaj svoj načrt skulpture, ki bo širši javnosti predstavila možnosti zemlje, kot trajnostnega gradbenega materiala, hkrati pa bo skulptura imela tudi vlogo urbanega pohištva.

 

Kdo lahko sodeluje?

Na natečaju lahko sodelujete arhitekti, urbanisti, oblikovalci, krajinski arhitekti, kiparji in gradbeni inženirji ter študentje naštetih smeri.

 

Natečajna naloga:

Namen natečaja je zasnovati začasno urbano skulpturo iz zbite zemlje, ki bi funkcionirala kot urbana oprema: prostor posedanja, druženja, razpravljanja ali prizorišče za dogodke … Predvidena ureditev bi imela več možnosti uporabe: prostor za branje revije vsakodnevnih obiskovalcev trafike (okoli 5 oseb hkrati), zagotoviti prostor obiskovalcem festivala (okoli 20 oseb hkrati) in možnost postavitve začasne ulične razstave.

 

Lokacija skulpture:

Organizatorji natečaja so za postavitev zmagovalne rešitve predvideli lokacijo v središču Ljubljane, in sicer na Vegovi ulici, v bližini Plečnikove trafike nasproti Narodne in univerzitetne knjižnice. Lokacija obsega rahlo dvignjen plato nad kamnitim zidom, in sicer med pločnikom in stavbo na Vegovi ulici 12.

Gre za občutljiv prostor, ki ga definira bogat preplet kulturne dediščine, Plečnikovih intervencij in bogatega mestnega vrveža.

 

Materiali in način gradnje skulpture:

Tvoja natečajna rešitev mora kot osnovni material objekta predvideti zbito zemljo, ki pa se lahko v manjšem delu dopolnjuje z lesenimi ali kovinskimi elementi. Kako se gradi z zemljo si preberi tukaj.

 

Rok in način prijave:

Prijaviš se lahko do 30. novembra 2021. Izpolni prijavni obrazec. Ob prijavi prejmeš šestmestno kodo PIN (na primer: A15GH3). Dodeljeno kodo PIN  uporabljaj v skladu z natečajnimi pravili. Ob prijavi prejmeš povezavo na prenos natečajnih podlog.

Rok za oddajo natečajne rešitve je 30. november 2021 do 23:59 ure.

 

Nagrade:

Žirija bo izbrala tri zmagovalne natečajne elaborate in podelila tri priznanja.

Nagrajenci bodo prejeli denarne nagrade:

  1. Prva nagrada: 1.500 evrov bruto
  2. Druga nagrada: 1.000 evrov bruto
  3. Tretja nagrada: 500 evrov bruto

 
Žirija ima pravico spremeniti vrednost nagrad znotraj nagradnega sklada. Nagrajencem bodo zagotovljene medijska objava in predstavitvi na spletni strani ter v edicijah revije Outsider.

 

Več informacij:

Z.O.P. – zavod za oblikovanje prostora
editorial@outsider.si

Vir:

L'mit

 

Nazaj
Zasnuj začasno urbano skulpturo iz zbite zemlje, ki bo funkcionirala kot urbana oprema.

Zasnuj začasno urbano skulpturo iz zbite zemlje, ki bo funkcionirala kot urbana oprema.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A