Razpisi in natečaji

Natečaj za glasbene skupine Šourock '21

Namenjen: mladim glasbenim skupinam - vsaj polovica članov s statusom študenta ali dijaka

Datum objave razpisa: ponedeljek, 24. maj 2021

Rok: sreda, 30. junij 2021, do 23:59

Odprte so prijave na največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, ki ga izvaja Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) Šourock '21.

Povzetek besedila natečaja

Pogoji za prijavo:

Kandidati za "Bend Šourocka 2021" v okviru natečaja "Šourock ’21" morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

 • V vsaki glasbeni skupini mora biti vsaj polovica članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo; če je število članov v skupini neparno, mora imeti status večina članov (primer: 3 od 5 članov).
 • K prijavnici mora glasbena skupina priložiti povezave do največ štirih in najmanj dveh skladb; od tega mora biti vsaj polovica skladb avtorskih.
 • Skupina ni prejemnica glavne nagrade predhodnih natečajev "Šourock".

 

Potek natečaja:

Na podlagi posnetkov bo 5-članska strokovna komisija izbrala 15 glasbenih skupin. Te bodo glasbene nastope izvajale na treh predstavitvenih večerih, ki bodo septembra 2021. Izbrane glasbene skupine bodo o terminih nastopov obveščene vsaj 15 dni pred nastopom (na elektronski naslov, podan ob prijavi).

 

Potek predstavitvenih večerov in finala:

Nastopi glasbenih skupin bodo potekali po dogovorjenem časovnem načrtu. Na vsakem predstavitvenem večeru bo nastopilo 5 skupin, vsaka bo imela 20 minut časa za nastop. Vsaj polovica pesmi, ki jih bo posamezna skupina izvajala, mora biti avtorskih.

Komisija, sestavljena iz priznanih glasbenih strokovnjakov, bo na podlagi nastopov sodelujočih glasbenih skupin izbrala 3 finaliste, ki bodo razglašeni na zadnjem, tretjem predstavitvenem večeru. Izbrane skupine bodo nastopile na finalnem dogodku, ki bo izveden v mesecu oktobru 2021.

Na predstavitvenih večerih bo potekalo tudi glasovanje obiskovalcev, ki bodo izbrali četrtega finalista. Skupina, ki bo prejela največ glasov obiskovalcev, bo skupaj s finalisti po izboru komisije nastopila na finalni prireditvi.

Skupine, ki bodo nastopile na finalni prireditvi, bodo morale opraviti posebno nalogo (npr. priredba znane pesmi), ki jo bo komisija določila vsaj 10 dni pred finalno prireditvijo. Vsaj polovica pesmi, ki jih posamezna skupina izvaja na finalni prireditvi, mora biti avtorskih.

Skupina, ki prejme naziv "Bend Šourocka 2021" in ki jo na finalnem dogodku izbere komisija, predstavlja dobitnika glavne nagrade.

 

Glavna nagrada:

Skupina, ki prejme naziv "Bend Šourocka 2021" prejme glavno nagrado, ki zajema 1.000,00 evrov za storitev po lastni izbiri (skupina lahko izbira med ali nakupom glasbene opreme ali nakupom promocijskega materiala), več koncertov (ŠOUROCK ’22, preostali koncerti bodo naknadno dogovorjeni) in PR podporo do konca leta 2021.

 

Potni stroški za nastope, ki jih skupina prejme kot nagrado, bodo povrnjeni. Seznam nastopov se lahko tekom natečaja še spreminja in dopolnjuje.

 

Zaželeno je, da skupina deluje v okviru društva, kluba ali kakšne druge pravno organizacijske oblike delovanja in da prejemnik glavne nagrade prevzame nagrado preko društva, kluba ali kako drugače, saj se v nasprotnem primeru od navedenega zneska nagrade v skladu z slovensko zakonodajo obračuna dohodnina.

 

Ugodnosti za nastopajoče?

Nastopajočim skupinam organizator natečaja (ŠOUM) zagotavlja naslednje:

 • nastop v enem najboljših slovenskih prireditvenih prostorov (ŠTUK)
 • možnost uporabe glasbene opreme visoke kakovosti (ojačevalci, bobni), ki jo organizatorji najamejo pri Go Up Production in je na voljo vsem nastopajočim (za tehnične podrobnosti glede opreme se obrnite na organizatorja)
 • profesionalni avdio-vizualni posnetek izbrane pesmi
 • fotografije nastopa
 • topel obrok in pijačo
 • strokovno mnenje komisije o nastopu (prejeto po opravljenem nastopu po elektronski pošti)
 • omembe na plakatih (poimensko), socialnih omrežjih in v medijih
 • promocijski paket za vsakega člana nastopajoče skupine (majica, kemični svinčnik, vžigalnik, ovratni trak)

 

Povezave:

Besedilo razpisa natečaja in e-prijavnica - Šourock '21

 

Več informacij:

Anej Pevec, vodja natečaja
anej.pevec@soum.si ali 02 228 56 00

Vir:

ŠOUM

 

 

Nazaj
Natečaj za mlade glasbene skupine Šourock 2021.

Natečaj za mlade glasbene skupine Šourock 2021.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23. do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A