Razpisi in natečaji

Natečaj: Oblikuj pločevinko illy

Namenjen: študentom oblikovanja in arhitekture Univerze v Ljubljani

Datum objave razpisa: torek, 16. oktober 2018

Rok: sreda, 31. oktober 2018, do 23:59

Po izjemno uspelih natečajih med mladimi ustvarjalci v Italiji, Avstriji in Romuniji illycaffè tokrat ponuja priložnost slovenskim študentom oblikovanja, da izrazijo svoje kreativne sposobnosti in sodelujejo v natečaju za grafično poslikavo pločevinke illy.

 

 Povzetek besedila natečaja 

 O projektu (kdo lahko sodeluje): 
Oblikuj pločevinko illy je projekt podjetij illycaffè S.p.A. in Espresso d.o.o., ki želi spodbuditi mlade slovenske ustvarjalce – študente in študentke oblikovanja in arhitekture na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Fakulteti za arhitekturo (FA) in Naravoslovnotehniški fakulteti (NTF, smer Grafika ali Modno in tekstilno oblikovanje) Univerze v Ljubljani – da izrazijo svoje kreativen sposobnosti. Rezultat tega ustvarjalnega projekta bo posebna izdaja 20.000 pločevink mlete kave, potiskanih z grafiko in imenom mladega slovenskega oblikovalca ali oblikovalke.
 

 Nagrade: 
Poleg prepoznavnosti in denarne nagrade illy ponuja tudi posebno umetniško priznanje: priložnost, da se tvoje ime uvrsti med priznane sodobne umetnike iz vsega sveta, ki so skozi leta poslikali pločevinko illy: James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo Pistoletto, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Sebastião Salgado, Liu Wei, Robert Wilson, Gillo Dorfles in drugi.

Nagrade:

1. nagrada: Tvoj dizajn in ime na 20 tisoč pločevinkah kave illy in 2.000 evrov neto

2. nagrada: Kavni aparat X7.1

3. nagrada: Kavni aparat Y3.2

Nagrade za 4. do 10. mesto: Kafetjere 
 

 Kako lahko sodeluješ? 
Oblikuj svoj predlog za poslikavo pločevinke in ga prijavi v tekmovanje med 1. in 31. oktobrom 2018 s pomočjo spodnjega obrazca in v skladu z natečajnimi pravili. Vsaka prijava mora vsebovati zahtevane identifikacijske podatke in vsaj eno grafično rešitev v velikosti 260 x 127 mm. 
 

 Rok in način prijave: 
Rok za prijavo oz. oddajo svojih del na natečaj je 31. oktober 2018.

Svoja dela lahko oddaš z , svojo grafično rešitev pripravi v obliki .pdf, .jpg, .png ali .tif dokumenta, ki ne presega 5 MB ali pošlješ priporočeno po pošti. V tem primeru naj bo tvoja grafična rešitev v fizični obliki (na papirju, platnu ali drugem mediju) v predpisanih dimenzijah 260 x 127 mm. K prijavi dodaj naslednje podatke: ime in priimek, e-naslov, telefonsko številko, navedi fakulteto, ki jo obiskuješ, lahko dodaš tudi opis predloženega dela. Rešitve v fizični obliki pošlji na naslov Espresso d.o.o., Fajfarjeva ulica 33, 1000 Ljubljana. Upoštevali bodo vse prijave, ki bodo prispele v predpisanem roku do 31. oktobra 2018.
 

 Izbor zmagovalca: 
Vsa dela, ki bodo prispela v skladu z natečajnimi pravili, bodo po zaključku natečajnega roka objavljena pod zaporednimi številkami na spletni strani www.espresso.si/natecaj. Ocenjevanje del bo opravila žirija, sestavljena iz strokovnjakov na tem področju. Po koncu natečajnega obdobja bo žirija razpravljala do 10. decembra 2018, izbor zmagovalcev in njihova dela pa bodo objavljena na tej spletni strani 12. decembra 2018. Udeležence bomo o rezultatih natečaja obvestili po e-pošti.
 

 

 

 
 


 

 
 Espresso d.o.o.
 01/422-88-88 ali illy@espresso.si
 
 https://www.espresso.si/oblikuj-plocevinko-illy/

 

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A