Razpisi in natečaji

Natečaj za kreativne mlade – preDRAMI se

Namenjen: Mladim med 15 in 25 letom

Datum objave razpisa: torek, 15. november 2022

Rok: do 15. 3. 2023

preDRAMI se je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju.

 

  • Rad_a pišeš dramske igre? Si star_a med 15 in 25 let?
  • Napiši dramsko delo (enodejanko), skeč, scenarij, satiro na temo TRIO ADIJO tako, da pišeš le o eni ali da povežeš kar vse tri svetovno znane osebnosti (J. F. KENNEDY, C. S. LEWIS in A. HUXLEY), ki so umrle na isti dan, istega leta (22. november 1963) in le v nekaj urah razlike.
  • Dramsko delo naj bo v slovenskem jeziku, z največ 8.000 znakov s presledki, predhodno ne sme biti objavljeno, sodeluješ lahko le z enim delom.
  • Pošlji jo do 15. marca 2023: predramise@mklj.si
  • Zraven posreduj ime/priimek/leto rojstva/stalni naslov/e-naslov/davčno številko (žirija nima dostopa do omenjenih podatkov). Strokovna žirija bo izbrala tri najboljša dela, ki bodo objavljena: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana in strani Trubarjeve hiše literature. Vsa tri najboljša dela bodo nagrajena, razglasitev in javno branje pa bosta potekala junija 2023 na posebni zaključni prireditvi.
  • Prvonagrajenec_ka dobi mesto člana strokovne žirije natečaja preDRAMI se v letu 2024.

 

Natečaj poteka od 15. novembra 2022 do 15. marca 2023

 

Povezave:

Pravila in pogoje sodelovanja najdeš tukaj.

Organizator:

Mestna knjižnica Ljubljana

predramise@mklj.si

Nazaj
Natečaj za kreativne mlade – preDRAMI se, TRIO ADIJO

Natečaj za kreativne mlade – preDRAMI se, TRIO ADIJO

SHIFT + A