Razpisi in natečaji

Natečaj za najboljšo kratko zgodbo

Namenjen: vsem

Datum objave razpisa: torek, 26. april 2022

Rok: sreda, 8. junij 2022, do 23:59

Tretji program Radia Slovenija – program Ars že 31. vabi k sodelovanju pisce kratkih zgodb k udeležbi na nagradnem natečaju za najboljšo kratko zgodbo.

 

Povzetek besedila natečaja

Tretji program Radia Slovenija – program Ars razpisuje 31. natečaj za nagrado lastovka za najboljšo kratko zgodbo.

 

Nagrada:

Predvidena je nagrada lastovka v vrednosti 1000 evrov. Poleg tega pa bo Radio Slovenija dela, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, odkupil.

 

Dolžina besedila:

Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Zgodba ne sme biti krajša od 3000 in ne sme presegati 6500 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru komisija dela ne bo mogla upoštevati.

 

Rok in način prijave:

Svojo kratko zgodbo oddaj do 8. junija 2022. Svoje delo oddaš preko natečajnega spletnega obrazca na spletni strani 3. programa Radia Slovenija - programa Ars. Natečaj je anonimen, zato v posebno okence na spletnem obrazcu vpiši šifro. Dobitnik nagrade in avtorji drugih izbranih zgodb boste po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo svojega besedila.

 

Izbor:

Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila nagrado lastovka za najboljšo kratko zgodbo v vrednosti 1000 evrov. Nagrajeno zgodbo in zgodbe v ožjem izboru, ki jih bomo odkupili, bomo predvajali v oddaji Literarni nokturno na Arsu in Prvem programu Radia Slovenija.

Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena ali uvrščena v ožji izbor, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil.

 

Avtorske pravice:

S prijavo na natečaj avtorji v primeru nagrade ali uvrstitve v ožji izbor dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v radijskih oddajah in se strinjajo, da se na RTV Slovenija prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih v radijski izvedbi, brez omejitev (krajevnih, časovnih in glede nadaljnjega prenosa). Pravice se na RTV Slovenija prenesejo neizključno (tj. avtor lahko avtorsko delo uporablja tudi sam oziroma pravice neizključno prenese na tretjo osebo). Nagrada bo izplačana v obliki avtorskega honorarja na podlagi podpisane pogodbe, ki bo posebej opredeljevala odkup pravic.

 

Povezave:

Pravila natečaja in natečajni spletni obrazec

 

Več informacij:

3. program Radia Slovenija – program Ars
ars@rtvslo.si

Vir:

RTV Slovenija

 

Nazaj
Pišeš kratke zgodbe? Sodeluj na nagradnem natečaju Radia Slovenija za najboljšo kratko zgodbo!

Pišeš kratke zgodbe? Sodeluj na nagradnem natečaju Radia Slovenija za najboljšo kratko zgodbo!

SHIFT + A