Razpisi in natečaji

Ustvari svojo fotozgodbo in sodeluj na natečaju

Namenjen: Mladim od 15 do 30 let

Datum objave razpisa: ponedeljek, 27. februar 2023

Rok: ponedeljek, 20.3.

Si mlad_a fotograf_inja, star_a med 15. in 30. letom? JSKD, v sklopu Festivala Vizije, razpisuje državni natečaj za najboljše fotozgodbe.

 

Festival mladinske kulture Vizije je prostor za predstavitev, srečevanje, druženje in povezovanje mladih ustvarjalcev, ki delajo na področju gledališča in lutk, filma in fotografije. Potekal bo med 19. in 21. majem 2023 v mestu mladih, Novi Gorici.

 

Fotografski natečaj je tematski. Za Fotovizije 2023 je razpisana tema DRAMA VSAKDANA. Iščejo se fotozgodbe, ki bodo na izviren in avtorski način ovekovečile pestrost, dramatičnost in vzdušje dogajanja na "odru življenja in mladosti". Ustvarjalci lahko delujete samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morate na natečaj prijaviti kot posamezniki.

 

Cilj natečaja je s ciklom od 5 do 7 fotografijami »povedati« zgodbo. Fotozgodba je serija fotografij, ki so medsebojno povezane tako, da vsebinsko oblikujejo pripoved ter so slogovno in tehnično enote. Format posameznih fotografij ni pomemben, mora pa biti znotraj serije poenoten. Posamezen avtor lahko sodeluje z eno prijavljeno fotozgodbo.

 

Prispevke bo pregledala in ocenila strokovna žirija. Izbrane serije fotografij bodo natisnjene in predstavljene na razstavi, avtorji pa bodo imeli možnost brezplačne udeležbe na festivalu z bivanjem, prehrano in dvodnevno fotografsko delavnico pod vodstvom priznanega fotografa. Na festivalu bodo razglasili prejemnika nagrade fotovizionar.


Več najdeš tukaj.

Kako se prijaviš?

Prijaviš se s spletno prijavnico. Fotografije lahko uporabniki Google računa naložite v spletni prijavnici ali jih pošljite ločeno (npr. preko WeTransfer). Pri spletnem pošiljanju bodite pozorni, da fotografije poimenujete z imenom in priimkom avtorja ter naslovom fotografskega ciklusa.

Več informacij:

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Štefanova 5
1000 Ljubljana

Monika Ivančič Fajfar monika.ivancic-fajfar@jskd.si
producentka za likovno dejavnost

Nazaj
Ustvari svojo fotozgodbo in sodeluj na natečaju

Ustvari svojo fotozgodbo in sodeluj na natečaju

SHIFT + A