Prostovoljec/ka Občine Šentjur 2012

Predstavljamo naj prostovoljce Občine Šentjur 2012

V petek, 12. aprila, smo podelili 5 priznanj in 14 pohval izjemnim posameznikom, ki so v letu 2012 s svojim aktivnim udejstvovanjem pripomogli k boljšemu življenju v skupnosti. Devet organizacij, zavodov, društev in posameznikov je letos nominiralo 20 prostovoljcev v štirih različnih kategorijah. Priznanja in pohvale sta podeljevala župan, mag. Marko Diaci in direktorica Razvojne agencije Kozjansko, mag. Andreja Smolej.

 

 

Prireditev, ki je tudi letos potekala v okviru Tedna zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti, je postregla še z razgibanim kulturnim programom. Voditeljici sta občinstvo nasmejali s skečem o različnih dejavnostih prostovoljcev v naši občini. Za glasbo je poskrbel duet kitare in vibrafona, v izvedbi Ive Cerkvenik in Ines Ljubej. Zaplesale so plesalke hip-hop skupine Red beat, članice Plesnega vala Celje.

 

 

 

 

V kategoriji do vključno 18 let je občinsko priznanje prejela Teja Šterpin.

Pohvali sta prejeli Nina Šalomon in Alja Tovornik, ki ju je nominiral Mladinski center Šentjur.

 


Tejo Šterpin je nominirala Osnovna šola Planina pri Sevnici. Teja je komaj osmošolka a je že izjemna prostovoljka. Že drugo leto je tutorka učenki iz šestega razreda, kateri tedensko pomaga pri učenju. Prav tako tedensko pomaga še sošolki in če je potrebno tudi drugim sošolcem in sošolkam v razredu. Zagotovo je bila ena najmlajših v Sloveniji, ki je sodelovala na projektu računalniškega opismenjevanja starejših Simbioza. Pomagala je pri projektu Drobtinica, kjer je zbirala prispevke za socialno šibke. Skupaj s prostovoljci je obnavljala poslikavo ter pomagala pri čiščenju in selitvi v prenovljeno šolo pred otvoritvijo. V okviru podmladka Rdečega križa Planina na šoli, obiskuje starostnike, zanje je izdelovala tudi adventne venčke in sodelovala pri srečanju starostnikov. Na lanskem Klumpanju je vodila ustvarjalne delavnice. Ne smemo pozabiti, da Teja sodeluje še na številnih drugih dogodkih v kraju, zato ji je komisija podelila naziv Naj prostovoljka Občine Šentjur 2012, v kategoriji do vključno 18 let.

 

 

 

 

 

 

 

V kategoriji od 19 do vključno 30 let je priznanje prejel Gregor Počivalšek.

Pohvale so prejeli Urban Petelinšek na predlog Športnega in mladinskega društva Grobelno, Petra Božič, Manja Frece, Anja Dominič, Tjaša Bosio, Helena Sajnker, Tjaša Šoster in Sara Zupanc, ki jih je nominiral Mladinski center Šentjur.

 


Gregorja Počivalška je nominiralo Športno in mladinsko društvo Grobelno. Gregor je s svojim prostovoljnim delom v društvu občutno vplival na dogajanje v domačem kraju, saj je večkratni pobudnik in odgovorni izvajalec različnih projektov. Je glavni organizator športnih prireditev, redne rekreacije in drugih prireditev, kot so na primer turnirji. Organiziral je tudi predavanja in potopise ter kantavtorski koncert. Skrbi za urejanje okolice Doma krajanov Grobelno in športnega parka. Lani maja pa je organiziral še gostovanje svetovno znanega aktivista Toma Križnarja, ki je predstavljal svoj zadnji dokumentarni film Oči in ušesa Boga tako na Grobelnem, kot v Šentjurju. Kot prostovoljec je opravil okoli 250 delovnih ur. Zaradi vseh aktivnosti je Gregor Naj prostovoljec Občine Šentjur v kategoriji od 19 do vključno 30 let.

 

 

 

 

 

 

 

 

V kategoriji od 31 let je priznanje prejela Milena Senica Verbič.

Pohvale so prejeli Helena Jazbec na predlog Metke Štiglic iz Združenja zahodno štajerske pokrajine za pomoč pri demenci Spominčica Šentjur, Zlata Felc na predlog Irme Jeršič prav tako iz Spominčice Šentjur, Milena Recko na predlog Krajevne skupnosti Šentjur-Rifnik.

 

Posebno priznanje za medsosedsko pomoč sta prejela Alenka in Maks Korošec.Mileno Senica Verbič je nominiralo Območno združenje Rdečega križa Šentjur. Predlagatelji so zapisali, da je Milena izredno aktivna v različnih dejavnostih oziroma programih v lokalnem okolju.  Kot vodja Centra za preventivo, prvo pomoč ter pomoč ljudem v stiski pripravlja, spremlja in pomaga realizirati program, ki je usmerjen predvsem v preventivo in namenjen vsem generacijam. Izvedli so kar 550 meritev krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi. Kot licencirana predavateljica za poučevanje prve pomoči skrbi za usposabljanje članov ekip prve pomoči za nudenje prve pomoči v izrednih razmerah. Lani so na regijskem preverjanju osvojili izjemno tretje mesto. Milena je tudi članica štaba Civilne zaščite Občine Šentjur in predsednica Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti. Mileno je komisija predlagala za Naj prostovoljko Občine Šentjur 2012 v kategoriji prostovoljcev starih več kot 31 let. 

 


Alenko in Maksa Korošca je nominiralo Društvo prijateljev mladine Ponikva. Maks in Alenka sta dve leti, vsak dan, skrbela za soseda Gregorja Strašnika v stanovanjskem bloku na Ponikvi, ki je preživel infarkt in ki je zbolel za hudo neozdravljivo boleznijo ter postopoma postal nepokreten. Dve leti sta skrbela zanj, mu kuhala, čistila, skrbela za njegovo osebno higieno in mu predvsem krajšala čas. Alenka in Maks sta mu bila edina opora in družba, saj je Gregor ostal sam. S svojim dejanjem sta Alenka in Maks izpričala veliko požrtvovalnost in čut do sočloveka v stiski. Alenka in Maks sta prejemnika posebnega občinskega priznanja za med sosedsko pomoč.

 

 

 

 

V kategoriji od 31 let, ki delajo z otroki in mladino je priznanje prejel Martin Cmok.

Pohvalo je prejela Marjana Majcen na predlog Mladinskega centra Šentjur.

 


Martina Cmoka je nominirala Gasilska zveza Šentjur. Martin je namreč poveljnik Gasilske zveze Šentjur in član štaba Civilne zaščite Občine Šentjur ter član sveta krajevne skupnosti Slivnica pri Celju. Je tudi predsednik Društva vinogradnikov Sveti Urban Gorica pri Slivnici in predsednik Čebelarskega društva Slivnica pri Celju. In prav pri zadnjem se še posebej posveča mladim, saj vodi čebelarski krožek na Osnovni šoli Slivnica pri Celju. Martin je bil namreč pobudnik postavitve šolskega čebelnjaka, kjer se mladi več kot uspešno spoznavajo z osnovami čebelarstva in se uspešno uvrščajo v sam vrh na tekmovanjih na lokalni, regionalni in državni ravni. Tako so lani učenci na državni ravni osvojili dve zlati in dve srebrni medalji ter zasedli peto mesto pri ocenjevanju iz izdelave panjske končnice. Zaradi svojega izjemnega delovanja na številnih področjih, prejme Martin Cmok naziv Naj prostovoljec Občine Šentjur 2012 v kategoriji več kot 31 let  za delo z otroki in mladino.


Zahvaljujemo se:

  • Protect servisu Gaberšek Šentjur – vulkanizerstvo in obnova gum,
  • Hotelu Žonta,
  • Piceriji Osmica,
  • Gostišču Bohorč,
  • g. Martinu Cmoku in
  • Cvetličarni Majda.

 

 

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A